Δεν έβαλε «γκολ» ο Μπεργκ

Συνήθως ο Σουηδός στράικερ βρίσκει δίχτυα, αλλά αυτή τη φορά έχασε την ευκαιρία. Όπως πιθανώς και ο Ολυμπιακός.

Δεν έβαλε «γκολ» ο Μπεργκ

Το μέλλον θα δείξει και για την επιλογή ομάδας του Μπεργκ και για την επιλογή σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Ας μην χρησιμοποιήσουμε τα ξινά και τα παρακαλετά που λέει ο λαός. Εφόσον δεν γίνει κάποια θεαματική ανατροπή - που όλα δείχνουν πια ότι δεν θα γίνει - οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Μπεργκ δεν θα συναντηθούν. Ο Σουηδός επιθετικός θα πάει κάπου αλλού κι ο Ολυμπιακός θα πάρει κάποιον άλλο.

Η πρόταση του Ολυμπιακού προς τον Μπεργκ έγινε και ήταν πολύ καλή. Η καλύτερη που θα μπορούσε να βρει στην Ευρώπη. Ο παίκτης το σκεφτόταν και το ξανασκεφτόταν, ίσως όχι τόσο πολύ για τα λεφτά, όσο για το παρελθόν του στον Παναθηναϊκό. Μπορεί, βέβαια, αν το οικονομικό ήταν αυξημένο κι άλλο να μη σκεφτόταν καθόλου. Ούτε να απαντήσει ούτε τον Παναθηναϊκό! Αλλά ο Ολυμπιακός θεώρησε ότι η προσφορά που έκανε και με τα μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων, ήταν η ιδανική.

Πιστεύω και έχω γράψει ότι ο Μπεργκ θα ήταν εξαιρετική περίπτωση για τον Ολυμπιακό, με την ικανότητά του στο σκοράρισμα και με την γνώση των συνθηκών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το είχαν γράψει όλοι, τώρα αν κάποιοι το πάρουν πίσω δεν πειράζει. Εγώ όχι. Αλλά το θέμα είναι ότι εάν ερχόταν ένας παίκτης με «βαριά καρδιά», ίσως τελικά να είναι καλύτερα έτσι.

Ο κόσμος της ομάδας στην πλειονότητά του τον ήθελε τον Μπεργκ στον Ολυμπιακό. Με τη στάση που τήρησε ο Σουηδός, ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του δυσανασχέτησαν. Έτσι προφανώς δεν μπορεί να «δέσει» μια σχέση. Κάτι που μπορεί εύκολα φυσικά να αλλάξει εάν υπάρξει αυτή η θεαματική ανατροπή που λέγαμε στην αρχή, όμως αυτό το «στο καλό» που λένε τώρα για τον Μπεργκ οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού είναι κάτι που το εννοούν απολύτως.

Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί ο νέος στράικερ του Ολυμπιακού που θα έχει σίγουρα κάτι πιο θετικό από τον Μπεργκ. Θα είναι νεότερος. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποδειχτεί και καλύτερος, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο με σοβαρές πιθανότητες. Θα μάθουμε επίσης σύντομα και τη νέα ομάδα του Σουηδού και θα κρίνουμε εάν η επιλογή του θα είναι εύστοχη.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπεργκ αμφιταλαντεύεται. Αν ήταν απόλυτος και στυγνός επαγγελματίας θα έμενε άλλα δυο χρόνια στο Κατάρ και μετά σπίτι του. Αν ήταν όντως ρομαντικός του ποδοσφαίρου, θα πήγαινε... τσάμπα στον Παναθηναϊκό!