Μπεργκ και Βαλμπουενά: Η διαφορά τους...

Η διαφορά στις μεταγραφικές υποθέσεις του Μάρκους Μπεργκ και του Ματιέ Βαλμπουενά και πόσο αυτή θα πρέπει να μετρήσει. Ή μήπως όχι;

Μπεργκ και Βαλμπουενά: Η διαφορά τους...

Αυτή η διστακτικότητα που υπάρχει από την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ και η διορία που ζήτησε ο Σουηδός άσος για να δώσει την τελική απάντησή του στην πολύ δελεαστική πρόταση των Πειραιωτών, οδηγεί αναπόφευκτα σε συγκρίσεις με την περίπτωση του Ματιέ Βαλμπουενά. Προφανώς χρειάστηκε και εκεί χρόνος συζητήσεων και επαφών, αλλά από την αρχή φάνηκε ότι ο πολύπειρος Γάλος εξτρέμ είδε πολύ θερμά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, δεν είχε ενδοιασμούς και δέχτηκε με ενθουσιασμό να παίξει στην Ελλάδα, παρότι τα χρήματα για το τελευταίο συμβόλαιό του ήταν λιγότερα απ' όσα έπαιρνε στην Τουρκία.

Δήλωση του Μάρκους Μπεργκ για το μέλλον του: «Δεν έχω αποφασίσει»

Ο Μπεργκ μπορεί να έχει διάφορους λόγους να το σκέφτεται.Ενδεχομένως δικαιολογημένα. Το να έχει παίξει για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό και τώρα να είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του αιώνιου αντίπαλου, δεν είναι εύκολο ακόμη και για έναν ξένο ποδοσφαιριστή που βάζει τον επαγγελματισμό πάνω από το συναίσθημα. Ισχύει επίσης ότι είναι ένα τελευταίο συμβόλαιο καριέρας, με συνέπεια ο Μπεργκ να προσπαθεί να έχει τις μεγαλύτερες δυνατές απολαβές αφού αποφάσισε να μη συνεχίσει στην Αραβία και να τελειώσει στην Ευρώπη. Μόνο που και για τον Βαλμπουενά, ο οποίος είναι και δυο χρόνια μεγαλύτερος, τελευταίο συμβόλαιο είναι.

Η αναμονή για έναν παίκτη σαν τον Μπεργκ αξίζει και με το παραπάνω, παρότι αρχίζει η προετοιμασία, υπάρχουν νωρίς τα προκριματικά και είναι λογικό να υπάρχει κάποια πίεση. Σημαντικό είναι, πάντως, εφόσον τελικά πάει στον Ολυμπιακό ο Σουηδός γκολτζής, να το κάνει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και να είναι απολύτως αφοσιωμένος στις υψηλές απαιτήσεις που θα υπάρχουν στη νέα σεζόν από τον σέντερ φορ της πειραϊκής ομάδας.

Διαφορετικά, πάντα υπάρχουν κι άλλοι «Μπεργκ», ειδικά με το συμβόλαιο που προσφέρει ο Ολυμπιακός για τον Νο 1 στράικερ της ομάδας.