Ολυμπιακός, Μπεργκ, τίτλος και Champions League!

Εκτός από τα χρήματα του τελευταίου συμβολαίου του, ο Μάρκους Μπεργκ έχει και προσωπικές φιλοδοξίες να εκπληρώσει. Δεν έχει πάρει ποτέ πρωτάθλημα στην Ευρώπη εκτός Σουηδίας και δεν έχει παίξει ποτέ στο Champions League.

Ολυμπιακός, Μπεργκ, τίτλος και Champions League!

O Ολυμπιακός επιχειρεί να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ και να επαναφέρει στην Ελλάδα τον Σουηδό στράικερ που όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό είχε αναδειχθεί τρις χρονιές ο καλύτερος ξένος παίκτης του πρωταθλήματος, παρότι δεν κέρδιζε τίτλους με την ομάδα του (πήρε μόνο ένα Κύπελλο).

Τελειώνει με Μπεργκ ο Ολυμπιακός

Ο 33χρονος άσος έχει φυσικά ως βασικό μέλημα να κάνει ένα τελευταίο δυνατό συμβόλαιο στην καριέρα του, αλλά δεν είναι μόνον αυτή η φιλοδοξία του. Σε μια πορεία γεμάτη γκολ και προσωπικές επιτυχίες με την Εθνική Σουηδίας (πήγε Μουντιάλ και EURO) και με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, ο Μπεργκ έχει δύο πολύ σημαντικές στερήσεις.

Ουδέποτε πήρε πρωτάθλημα στην Ευρώπη φεύγοντας από την Σουηδία και την Γκέτεμποργκ. Ούτε με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, ούτε με το Αμβούργο στην Γερμανία, ούτε με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Μόνο στην Αραβία στέφθηκε πρωταθλητής με την Αλ Αΐν. Στην Ευρώπη ποτέ, μόνο με την Γκέτεμποργκ. Και το Κύπελλο που πήρε με τον Παναθηναϊκό.

Ουδέποτε επίσης έχει παίξει σε ομίλους του Champions League. Προσπάθησε με τον Παναθηναϊκό το 2015, αλλά η τότε ομάδα του αποκλείστηκε από την Μπριζ στα πλέι οφ. Έχει παίξει στο Europa League, αλλά στη διοργάνωση των αστέρων ουδέποτε.

Με τον Ολυμπιακό ο Μπεργκ ξέρει ότι μπορεί να πάρει πρωταθλήματα στη δύση της καριέρας του, αλλά και να έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παίξει στο Champions League. Εφόσον βοηθήσει και ο ίδιος τον Ολυμπιακό. Αλλά με αυτό το κλαμπ, θα έχει την πιθανότητα να κάνει ένα μεγάλο στόχο του πραγματικότητα.

Κι όλα αυτά μετράνε στο πώς αντιμετωπίζει ένας παίκτης τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του.