Στο μυαλό του Φορτούνη

Η προοπτική της Αγγλίας και η δυνατότητα να γίνει ο παντοτινός ηγέτης του Ολυμπιακού. Για τον Κώστα Φορτούνη η πρόκληση πλέον έχει να κάνει με την απόφαση.

Στο μυαλό του Φορτούνη

Ας υποθέσουμε ότι το οικονομικό ζήτημα δεν θα είναι εμπόδιο. Και ότι ή στη μία ή στην άλλη περίπτωση, όλες οι πλευρές θα είναι ικανοποιημένες.

Αν, λοιπόν, έρθει μια μεγάλη πρόταση για τον Φορτούνη που θα καλύπτει και τον Ολυμπιακό και τον ίδιο, τόσο από πλευράς χρημάτων όσο και από «λάμψη» πρωταθλήματος, τότε ο διεθνής άσος θα έχει μπροστά του μια ευκαιρία μεγάλων αποδείξεων. Να παίξει για παράδειγμα με την Γουέστ Χαμ στην Premier League δεν είναι μικρό πράγμα. Να βρίσκεται σε αυτή την κορυφαία Λίγκα του κόσμου και να αντιμετωπίζει κάθε Σαββατοκύριακο τους εκ των κορυφαίων του πλανήτη. Να φανερώσει επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να σταθεί σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα υψηλότατων απαιτήσεων και να διακρίνεται σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του, αλλάζοντας προφανώς και το στιλ παιχνιδιού του.

Από την άλλη. Αν ο Ολυμπιακός δεν δεχτεί πρόταση που να τον ικανοποιεί και ο Φορτούνης λάβει μια συμφέρουσα για τον ίδιο προσφορά για να ανανεώσει για τέσσερα ακόμη χρόνια, όπως λέγεται, το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους, τότε θα έχει μία άλλου είδους ευκαιρία. Να συνεχίσει να είναι ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως ξεκάθαρα αναδείχτηκε στη φετινή σεζόν. Να αποδείξει ότι μπορεί να έχει τη σταθερότητα στην απόδοσή του από περίοδο σε περίοδο και όχι μεταπτώσεις. Κάτι που είχε συμβεί έπειτα από την έξοχη παρουσία του στη χρονιά του Σίλβα και δε συνέβη το ίδιο στις δύο επόμενες μέχρι τη φετινή. Επιπλέον να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή των ελληνικών διοργανώσεων, αλλά και στο Champions League. Και να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας, αυτό που λέμε εμβληματικός αρχηγός της για τα επόμενα χρόνια.

Στην περίπτωση του Φορτούνη τα λεφτά δεν θα παίξουν πιστεύω τον πρωταρχικό ρόλο. Μπορεί να τα βρει και εδώ πολλά και έξω περισσότερα. Το κύριο θέμα είναι τι ακριβώς σκέφτεται για το μέλλον της καριέρας του ο χαρισματικός αυτός ποδοσφαιριστής, με τις προκλήσεις να είναι μεγάλες και στη μία και στην άλλη περίσταση. Το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως καθοριστικό, με τον Ουσίγιος να επιμένει φορτικά για την απόκτησή του από την Γουέστ Χαμ, όπως τονίζεται και σήμερα σε όλα τα βρετανικά μέσα ή λογαριασμούς στα social media που σχετίζονται με την ομάδα του Λονδίνου, στην οποία από χτες ανήκει και ο Ρομπέρτο.

Προφανώς θα (πρέπει να) παίξει ρόλο και η άποψη του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είναι βέβαιο ότι δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει τον καλύτερο παίκτη του, όπως ο ίδιος δημόσια δήλωσε πρόσφατα σε σχετική ερώτηση για τον κορυφαίο της σεζόν που ολοκληρώθηκε...