Νέα δεδομένα για Μαρτίνς και μεταγραφές στον Ολυμπιακό

Η πίεση των αγώνων αλλάζει την πολιτική και τις πεποιθήσεις του Πορτογάλου προπονητής σχετικά με το ρόστερ της νέας σεζόν.

Νέα δεδομένα για Μαρτίνς και μεταγραφές στον Ολυμπιακό

Έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια οι προπονητές στον Ολυμπιακό να ζητούν μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Όλοι θέλουν να δουλεύουν με έναν αριθμό 25-26 ποδοσφαιριστών και έχει τη λογική του αυτό. Από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να αγωνιστούν όλοι είναι καλύτερο να υπάρχουν λιγότεροι ποδοσφαιριστές για να γίνεται καλύτερη η καθημερινότητα και παράλληλα να μην υπάρχουν και δυσαρεστημένοι παίκτες.

Αυτής της λογικής είναι και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είχε ζητήσει από τη διοίκηση μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Βέβαια είδαμε στη διάρκεια της σεζόν να ξεμένει και από μπακ και από εξτρέμ και να αναγκάζεται να κάνει αλχημείες. Σε μία χρονιά που είναι γεμάτη από παιχνίδια και μεγάλες απαιτήσεις είναι λογικό να υπάρχουν και απώλειες ποδοσφαιριστών.

Η νέα σεζόν, ωστόσο, αναμένεται ακόμα πιο ζόρικη για τον Ολυμπιακό, όπως έχουμε αναλύσει και στο σημερινό «ΦΩΣ». Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα νέα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα που αύξησαν τα παιχνίδια στη Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν 36 ματς για τον… μαραθώνιο σε μία σεζόν που θα ξεκινήσει από 23 Ιουλίου. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ολυμπιακός έπαιξε σε όλες τις διοργανώσεις 49 ματς. Τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει σίγουρα τα 36 στο πρωτάθλημα και από ‘κει και πέρα εξαρτώνται πολλά από την Ευρώπη.

Θα έχει λογικά έξι ματς στα προκριματικά, έξι στους ομίλους είτε του Champions League είτε του Europa League και προσθέστε και το Κύπελλο στο οποίο το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν όμιλοι. Αν τα βάλουμε κάτω η διαφορά με τη χρονιά που τελείωσε δεν είναι μεγάλη. Πάμε δηλαδή σε 4-5 περισσότερα παιχνίδια.

Η διαφορά, όμως, είναι ότι ενδιάμεσα υπάρχουν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αλλά και η πίεση να τελείωσε το πρωτάθλημα νωρίς λόγω του Euro. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν λιγότερες διακοπές στον… μαραθώνιο και όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε αγωνιστικές ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης θα είναι περισσότερα τα ντέρμπι, αφού ο Ολυμπιακός θα παίξει τέσσερις φορές με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Εν ολίγοις όλο αυτό δημιουργεί ένα διαφορετικό σκεπτικό και στον καταρτισμό του ρόστερ των Πειραιωτών. Δεν θα πάει η ομάδα σε ένα μικρό ρόστερ όταν το ένα παιχνίδι θα διαδέχεται το άλλο και όταν οι υποχρεώσεις θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου. Το ρόστερ θα είναι μεγαλύτερο και η πολιτική στις μεταγραφές θα διαφοροποιηθεί τόσο για τις αφίξεις όσο και για τις αναχωρήσεις.