H... ιστορία του Μαρτίνς με τον Καρντόσο

Διαβάστε τι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στους Πορτογάλους προπονητές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και γιατί ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει πολύ άσχημες αναμνήσεις από τον Πέδρο Μαρτίνς! 

H... ιστορία του Μαρτίνς με τον Καρντόσο

Η ΑΕΚ πήγε και αυτή φέτος σε πορτογαλική συνταγή για τον πάγκο της, ανακοινώνοντας χτες τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο 47χρονος τεχνικός έχει εργαστεί στο εξωτερικό, με μόνο μία σεζόν ως πρώτος προπονητής στην πατρίδα του. Αυτό συνέβη πρόπερσι, στον πάγκο της Ρίο Άβε, με την οποία είχε πολύ καλή πορεία.

Απέναντι στον Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, δεν τα είχε καταφέρει! Με τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού να βγαίνει νικητής από τη μοναδική μονομαχία τους, καθώς στον πρώτο γύρο της σεζόν 2017-18 η Γκιμαράες είχε επικρατήσει 1-0 στην έδρα της Ρίο Άβε, με ένα γκολ του Έλντον. Στον δεύτερο γύρο εκείνης της σεζόν, ο Μαρτίνς είχε φύγει από την Γκιμαράες και είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, με τον Καρντόσο να χάνει και πάλι, αυτή τη φορά με 3-0. Προπονητής της Γκιμαράες στη θέση του Μαρτίνς είχε αναλάβει ο παλιός του Παναθηναϊκού, ο Ζοζέ Πεσέιρο.

Πηγαίνοντας πάντως πολύ πιο πίσω, ανακαλύψαμε κάτι εντυπωσιακό και σίγουρα κάτι που θυμάται πάρα πολύ καλά ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Ο Μαρτίνς ήταν εκείνος που με την ομάδα του είχε οδηγήσει στο τέλος της συνεργασίας του Καρντόσο ως βοηθού προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Ήταν η περίοδος 2011-12, τότε που ο Μαρτίνς είχε ξεκινήσει ως πρώτος προπονητής στην Μαρτίτιμο. Εκείνη την περίοδο, ο Καρντόσο ανήκε στο προπονητικό τιμ της Σπόρτινγκ, ως άμεσος συνεργάτης του Ντομίνγκος Πασιένσια που ήταν ο χεντ κόουτς.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Μαρίτιμο είχε νικήσει την Σπόρτιγκ μέσα στην Λισαβόνα με 3-2! Με τον Μαρτίνς να πανηγυρίζει μία από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του στους πάγκους.

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρο (τον Φλεβάρη του 2012) στην έδρα της Μαρίτιμο, η ομάδα του Μαρτίνς νίκησε ξανά! Αυτή τη φορά με 2-0. Και εκείνη η ήττα της Σπόρτινγκ οδήγησε τη διοίκηση του συλλόγου στην απόφαση να απομακρύνει τον Πασιένσια και το επιτελείο του, διακόπτοντας έτσι και τη συνεργασία που είχε ο Καρντόσο με την ιστορική πορτογαλική ομάδα. Την τεχνική ηγεσία της ανέλαβε την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Ρικάρντο Σα Πίντο, μετέπειτα τεχνικός του Ατρόμητου.

Έχει, λοιπόν, άσχημες αναμνήσεις ο Καρντόσο από τον Μαρτίνς και θα έχει ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί η αναμέτρησή τους με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα.