«Θα κλείσει πολλά στόματα ο Βαλμπουενά»

Ο Κάρλος Καμενί μίλησε για το Γάλλο άσο που έρχεται στον Ολυμπιακό.

«Θα κλείσει πολλά στόματα ο Βαλμπουενά»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 μίλησε ο γκολκίπερ της Φενέρμπαχτσε, Κάρλος Καμενί, και αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουενά, τον Γάλλο άσο που έρχεται στον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας ότι θα κλείσει πολλά στόματα όσων λένε για την ηλικία του.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι ο 2012 έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να καταλήξει τελικά στη Μάλαγα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης κι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Το γεγονός ότι έχει πετύχει σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, τα λέει όλα για την καριέρα του. Για μένα είναι κρίμα που φεύγει από τη Φενέρμπαχτσε, διότι είχε να δώσει πάρα πολλά, πάει, όμως, σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, τον Ολυμπιακό. Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάει ένα βήμα παραπάνω.

Ο Ματιέ είναι ένας τοπ ποδοσφαιριστής. Τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Δεν είναι μόνο φίλος μου, είναι κάτι παραπάνω. Είναι… αδερφός μου. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε μαζί στην Τουρκία. Παραμένει τοπ ποδοσφαιριστής. Μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή που έγινε η κρούση από τον Ολυμπιακό και μου είπε ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Έχει τρομερό ενθουσιασμό για αυτή τη μετακίνηση. Θέλει όχι μόνο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς ξέρει ότι έρχεται σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά και να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνουν μία καλή πορεία».

Για το αν είναι ανησυχητική η ηλικία του Βαλμπουενά και την πιθανότητα να μην πετύχει στην Ελλάδα, όπως ο Γιαγιά Τουρέ: «Με το ταλέντο του θα κλείσει τα στόματα όσων λένε για την ηλικία του. Πότε τραυματίστηκε τελευταία φορά; Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τον Γιαγιά Τουρέ. Και τον Τουρέ τον ξέρω, διότι είναι κι αυτός φίλος μου, κι είχε πολλούς τραυματισμούς. Ο Ματιέ δουλεύει κάθε μέρα και τον ήθελαν ομάδες από την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ισπανία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τα ξέρω, καθώς έχουμε μιλήσει. Ο Ματιέ επέλεξε τον Ολυμπιακό, διότι κινήθηκε πιο έξυπνα. Ποδοσφαιρικά είναι πιο νέος ακόμα και από ηλικιακά νεαρότερους παίκτες. Θα κλείσει στόματα και θα δείτε έναν 100% επαγγελματία. Δεν έχει καμία σχέση με τον Γιαγιά Τουρέ».

Για τη θέση που προτιμά να παίζει ο Βαλμπουένα: «Του αρέσει να έχει την μπάλα και να παίζει ελεύθερα, είτε ως εξτρέμ, είτε ως δεκάρι. Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις. Θέλει ελευθερία και την μπάλα στα πόδια του. Αυτό είναι καλό για τον προπονητή, διότι δίνει και σε αυτόν ελευθερία. Θέλει να δημιουργεί».

Για τον Μάρτιν Σκρτελ: «Δεν ξέρω κάτι, μάλλον εσείς θα ξέρετε περισσότερα. Δεν έχω μιλήσει και με τον Μάρτιν».

Για το αν έφτασε ποτέ κοντά στο να αγωνιστεί σε ελληνικό σύλλογο: «Έφτασα μία ανάσα από τον Ολυμπιακό το 2012, πριν πάω στη Μάλαγα. Δεν έγινε πράξη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Με άλλη ομάδα δεν είχα κάποια επαφή».

Για τις βλέψεις του Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής: «Θέλουμε τον τίτλο για να φέρουμε χαρά στους οπαδούς μας. Έχω συμπαίκτες δύο εξαιρετικά παιδιά τον Γιαγιά Μπανανά και τον Ολιβιέ Μπουμάλ, που αγωνίζονται στην Ελλάδα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον Ματιέ Βαλμπουενά: «Δεν έχω κάτι να του πω μέσω ραδιοφώνου. Του τα έχω πει από πρώτο χέρι. Κάναμε τρομερή παρέα τα τελευταία δύο χρόνια και θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη κι όλα θα έρθουν, διότι τα αξίζει».