Ολυμπιακός: «Δαγκωτό» φαβορί!

Η «κάλπη» των μεταγραφών γεμίζει... ψηφοδέλτια και όλα τα... γκάλοπ δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός πάει για θρίαμβο σε «τοπική αυτοδιοίκηση» και «ευρωκοινοβούλιο»!

Ολυμπιακός: «Δαγκωτό» φαβορί!

Η επιλογή στήριξης του ποδοσφαίρου έναντι των παραποδοσφαιρικών. Και η σύγκριση με τους άλλους «συνυποψήφιους» για τον τίτλο της νέας σεζόν.

Η παραμονή του Σα, η επερχόμενη άφιξη του Βαλμπουενά, οι κινήσεις ενίσχυσης αλλά και η προσπάθεια διατήρησης των καλύτερων σε κάθε γραμμή, φέρνει τον Ολυμπιακό σε θεωρητική θέση ισχύος ενόψει της νέας σεζόν. Τόσο για τις εγχώριες επιδιώξεις του, δηλαδή τους τίτλους έπειτα από μια άγονη διετία, όσο και στη διεθνή διάκριση, με τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω του Γιουρόπα, διοργάνωση στην οποία υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα περαιτέρω επιτυχίας και καλύτερης πορείας.

Μιας και είμαστε σε φουλ εκλογική διάθεση, ας σχολιάσουμε ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει και αυτό το καλοκαίρι να ψηφίζει υπέρ του ποδοσφαίρου και όχι να οχυρώνεται πίσω από παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Ηχηρό «όχι» στην εξυγίανση μπορεί να πει η πειραϊκή ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον εαυτό της. Μια ομάδα που κυρίως στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν έδειξε ότι είναι πολύ καλή, πολύ δυνατή.

Σε κάθε γραμμή ο Ολυμπιακός επιχειρεί ή ήδη κατάφερε να κρατήσει τους ποιοτικότερους παίκτες του. Στην άμυνα τον Σα και τον Ομάρ, στο κέντρο τον Γκιγιέρμε, στην επίθεση τον Φορτούνη, τον Ποντένσε, αλλά ακόμη και τον Χασάν, όσο δύσκολο κι αν εξακολουθεί να μοιάζει το τελευταίο. Και σε κάθε γραμμή φροντίζει να βάζει νέα στελέχη που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στα στόπερ τους Σκρτελ, Σεμέδο που αυτή τη στιγμή έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και με επιλογές όπως ο Πεδράο που είναι δύσκολη ή ο Ματιέ που τελικά δεν είχε αίσιο τέλος. Στο κέντρο με τον Εντουάρντο ή με Αφρικανούς που έχουν προταθεί, στην επίθεση με τον σταρ Βαλμπουενά, τον Μπρούνο, και για στράικερ με υψηλούς στόχους όπως ο Μπεργκ, ο Καρίγιο ή ο Βινίσιους. Αλλά και με νέες ανακαλύψεις (όπως είχε συμβεί με Καμαρά και Σισέ), τον Μπα για την άμυνα και τον Ρατζέλοβιτς για τα άκρα της επίθεσης.

Έχει πολύ δρόμο ακόμη - παρότι γίνονται κινήσεις γρήγορα ενόψει της προετοιμασίας που πλησιάζει - ώστε να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νέου ρόστερ υπό τον Πέδρο Μαρτίς και με ισχυρές βάσεις από την προηγούμενη χρονιά. Αλλά όλα δείχνουν ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι τόσο δύσβατος πια, όσο έμοιαζε πριν από ένα χρόνο. Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ χάνει βασικά κομμάτια της ομάδας που τον οδήγησε στον τίτλο, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα κρατήσει ή θα αλλάξει τον προπονητή της.

Τα θεμέλια της εξυγίανσης είναι ισχυρά, αλλά ο Ολυμπιακός κοιτάζει να τα κλονίσει με «σταυρούς» σε πολύ δυνατούς μεταγραφικούς υποψήφιους. Βάζοντας μπροστά και πάνω απ' όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κι όταν σέβεσαι το ποδόσφαιρο, στο τέλος αυτό θα σε δικαιώσει. Ασχέτως εμποδίων ή - όπως πάντα είναι της μόδας στις εκλογές, ακόμη και στη σημερινή σύγχρονη ψηφιακή εποχή - ...«καλπονοθείας» στον ανταγωνισμό...