Πώς είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά

Ο 34χρονος άσος ετοιμάζεται να φορέσει την ερυθρόλευκη, αλλά μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν να πειστεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Δεν κρατιέται και θέλει να τελειώσει τη μεταγραφή του.

Πώς είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά

Έρχονται ημέρες ανακοινώσεων από τον Ολυμπιακό που έχει προχωρήσει τις μεταγραφές του και ετοιμάζεται να τις επισημοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή που έχει κάνει αίσθηση, ωστόσο είναι η συμφωνία με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Η είδηση ότι οι Πειραιώτες φέρνουν στην Ελλάδα τον 34χρονο Γάλλο κάνει το γύρο της Ευρώπης.

Στη χώρα μας μπορεί να το θεωρούν απλό ότι ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τον Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πρώτα απ’ όλα ο Γάλλος άσος αν και στα 34 του δεν σκόπευε να πάει να παίξει στην Αραβία. Άλλωστε ο ίδιος θεωρεί πως έχει μπροστά του μία διετία καλού ποδοσφαίρου και θέλει να παίξει σε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Στις συζητήσεις άλλωστε με τη Φενέρ για να βγάλει τον όρο της αυτόματης ανανέωσης το είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα πάει στην Αραβία και πως κάτι τέτοιο θα το κάνει όταν η καριέρα του θα φτάνει στο τέλος της. Ο Βαλμπουενά μπορεί να είχε σημαντικό ρόλο στη Φενέρ, αλλά από την άλλη ήθελε να φύγει. Ένιωθε και ο ίδιος πως έπρεπε να πάει να παίξει κάπου άλλου.

Για να πει το «ναι» θα έπρεπε να πειστεί πως ο σύλλογος που τον θέλει έχει υψηλούς στόχους και μεγάλες βλέψεις. Ήθελε να ξέρει πως η ομάδα της οποίας θα φορούσε τη φανέλα της είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά μπορεί να τα προσφέρει στον σπουδαίο Γάλλο άσο και ο ίδιος, αφού διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρότζεκτ πείστηκε να πει το «ναι».

Ένα δείγμα του ότι ο Βαλμπουενά δεν ήταν στα αζήτητα ήταν το γεγονός πως ο μεγάλος φόβος των «ερυθρόλευκων» είχε να κάνει με τη Μαρσέιγ. Η ομάδα της Μασσαλίας είχε σκοπό να τον πάρει πίσω στο «Βελοντρόμ», αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τόσο Ανιγκό όσο και οι Καρεμπέ, Μοντέστο έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο προκειμένου να πειστεί ο Βαλμπουενά και να πει το «ναι» στην ομάδα του Πειραιά.

Ο τραυματισμός και η άφιξη του στην Ελλάδα

Όσον αφορά στον τραυματισμό του ο Βαλμπουενά στο προηγούμενο παιχνίδι του με τη Φενέρμπαχτσε ένιωσε ένα τσίμπημα στο δεξί οπίσθιο μηριαίο. Η εκτίμηση που έγινε είναι πως πρόκειται για απουσία τριών εβδομάδων κάτι που σημαίνει πως ο παίκτης δεν μένει εκτός για μεγάλο διάστημα και δεν τίθεται θέμα με τη συμμετοχή του στην προετοιμασία.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αναμένεται στη χώρα μας Δευτέρα ξημερώματα προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος άσος θα παρακολουθήσει το τελευταίο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Αντάλιασπορ, θα χαιρετίσει τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας και τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια με πτήση τσάρτερ, όπως μεταδίδουν και οι Τούρκοι, θα πετάξει για την Ελλάδα.