Σενάριο για ταινία η ιστορία του Κούτρη!

Πέρσι τέτοια εποχή δεν ήξερε ακριβώς πότε θα ξεπερνούσε 100% τον τραυματισμό του στον ώμο και τώρα «πολιορκείται» από τους δύο κορυφαίους πορτογαλικούς συλλόγους και από την Μαρσέιγ.

Σενάριο για ταινία η ιστορία του Κούτρη!

Πώς τα φέρνει η ζωή… Ο Λεονάρντο Κούτρης θα έχει να λέει για χρόνια για όλα όσα έχει ζήσει από τον Απρίλιο του 2018 εώς τον Μάιο του 2019. Σε αυτούς τους 13 μήνες κατάλαβε τι σημαίνει να πηγαίνεις από τον παράδεισο στην κόλαση και από την κόλαση στον παράδεισο.

Σίγουρα θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία η ιστορία του 24χρονου αριστερού μπακ. Πέρσι τέτοια εποχή βασανιζόταν με τον τραυματισμό του στον ώμο. Δεν μπορούσε να ειπωθεί με ακρίβεια πότε θα άρχιζε να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια και έναν χρόνο αργότερα η Μπενφίκα, η Πόρτο και η Μαρσέιγ στρώνουν χαλί στα πόδια του για να τον κάνουν δικό τους!

Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν αυτή την εξέλιξη. Εμφανίστηκε ουσιαστικά στις 4 Οκτωβρίου 2018 σε εκείνο το 3-1 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο και από τότε άρχισε να μπαίνει στα μπλοκάκια των ξένων «κατασκόπων». Από τότε άρχισε και ο Μαρτίνς να τον έχει για τα καλά στο μυαλό του ενόψει των αγώνων που ακολουθούσαν. Τον είχε πλέον στο μυαλό του ως βασική «μονάδα».

Συνολικά «έγραψε» 24 συμμετοχές και είχε 4 ασίστ. Συν τοις άλλοις, μονιμοποιήθηκε στην Εθνική ομάδα και πλέον είναι ο κορυφαίος Έλληνας αριστερός μπακ. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τις προτάσεις που έχουν φτάσει σωρηδόν για τον Κούτρη το τελευταίο εξάμηνο, χωρίς φυσικά να θέλουμε να μειώσουμε την αξία του Χοσέ Χολέμπας που διαπρέπει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τον χειμώνα ήταν η Τζένοα και η Σαμπντόρια, ενώ η Μαρσέιγ θα έκανε κίνηση τον Ιανουάριο, αλλά είχε το πρόβλημα με το «Financial Fair Play» και έπρεπε να εναρμονιστεί με τα οικονομικά δεδομένα που είχε θεσπίσει η ΟΥΕΦΑ. Τώρα, οι Μαρσεγιέζοι δεν τον έχουν ξεχάσει, όμως αντιλαμβάνονται ότι όταν μπαίνει στη μέση η Μπενφίκα και η Πόρτο αυτομάτως μετατρέπονται σε αουτσάιντερ στη διεκδίκηση του παίκτη.

Ο Κούτρης λοιπόν ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες. Του χρόνου θα τον καμαρώνουμε σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και σίγουρα σε μία ομάδα που θα παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Μπενφίκα όντως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να μάθει τα «θέλω» του Ολυμπιακού. Το ίδιο και η Πόρτο.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που κατάφερε να πάει μέσα σε έναν χρόνο κόντρα στη λογική, γιατί πέρα από τον τραυματισμό του, έπρεπε να αντιμετωπίσει και μία ανεξήγητη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του στο ξεκίνημα της σεζόν (όχι από τον Μαρτίνς πάντως, ούτε από τους Καρεμπέ - Μοντέστο).

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός απέδειξε και με την επιλογή του Κούτρη, ότι έχει όλο τον απαιτούμενο «μηχανισμό» για να ανακαλύπτει ποδοσφαιριστές χαμηλής χρηματιστηριακής αξίας και να τους απογειώνει την τιμή. Όπως συνέβη με τον Σισέ…

Και μιας και είπαμε για τον Σισέ, ο κοινός παρονομαστής του Σενεγαλέζου με τον Κούτρη έχει ένα ονοματεπώνυμο: Φρανσουά Μοντέστο. Και ο «Λέο» ήταν μία από τις θερμές εισηγήσεις του Κορσικανού πριν από δύο χρόνια, όταν ελάχιστοι μπορούσαν να διακρίνουν το ταλέντο του στον ΠΑΣ Γιάννινα.