Τι βελτιώσεις ζήτησε η UEFA να γίνουν στο «Κλέανθης Βικελίδης»

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση της UEFA στο γήπεδο του Άρη, «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τι βελτιώσεις ζήτησε η UEFA να γίνουν στο «Κλέανθης Βικελίδης»

H επιθεώρηση ξεκίνησε στις 10 το πρωί! Εκ μέρους της UEFA ήταν ο επιθεωρητής σταδίων της, Danilo Falicchione, Ιταλός, μαζί με τον Βαγγέλη Μαχαίρα από το τμήμα διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ.

Από πλευράς Άρη ήταν ο διευθυντής γραφείων, Αντώνης Τσαλουχιδης, ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, υπεύθυνος των έργων και ο Παντελής Ζουμπούλης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Όπως ενημέρωσαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ… “οι παρεμβάσεις και οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΟΥΕΦΑ στην ασφάλεια των θεατών. Πρόσβαση στο γήπεδο, είσοδος στις θύρες, τουαλέτες Ανδρών-Γυναικών σε όλες τις θύρες, ιατρεία σε όλες τις κερκίδες, έξοδοι κινδύνου κλπ.

Σε όλα τα παραπάνω θα γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις θύρες. Θα φρεσκαριστεί το γήπεδο εσωτερικά και εξωτερικά. Στα αποδυτήρια θα βελτιωθούν όλοι οι χώροι. Ιατρείο γηπέδου, ντόπινγκ κοντρόλ. Γραφείο Παρατηρητή ΟΥΕΦΑ, γραφείο διαιτητών θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Επίσης αίθουσα τύπου 50 θέσεων. Επιθεώρησαν ακόμη και τα νέα δημοσιογραφικά θεωρεία στη θύρα 9. Συζητήθηκαν επίσης θέματα πάρκινγκ για τα ματς. Νέες θέσεις vip στη θύρα 7, όπου κι εκεί έγινε επιθεώρηση”.

Όλες οι εργασίες γίνονται στην προοπτική το γήπεδο να πάρει άδεια και για τους ομίλους του Europa league. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε τις κατευθύνσεις της και από αύριο τα συνεργεία… φουλάρουν. Υπάρχει εκτίμηση, πως μέχρι 30 Ιουνίου τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος του μήνα, αρχές Ιουλίου η ΟΥΕΦΑ μάλλον θα έρθει για νέα επιθεώρηση. Μέχρι τότε θα την ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών.

Παράλληλα, έγινε συνάντηση για τα μέτρα τάξης των ευρωπαϊκών αγώνων και ειδικά σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Η συνάντηση έγινε με τον υποδιευθυντή της αστυνομίας, Βαγγέλη Μουρτζίνο.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας