Χωρίς Βράνιες και Βίκτωρα

Οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν στα Σπάτα μετά το τριήμερο ρεπό, αλλά ο Βόσνιος και ο Ελληνοβέλγος δεν υπολογίζονται. Τι παίζει με τους τραυματισμούς τους και οι σκέψεις του Χιμένεθ.

Χωρίς Βράνιες και Βίκτωρα

Εκτός προγράμματος έμεινε ο Όγκνιεν Βράνιες με την επιστροφή της ΑΕΚ στις προπονήσεις, μετά από το τριήμερο των ημερών του Πάσχα όπου ο Μανόλο Χιμένεθ τους είχε δώσει άδεια για να ξεκουραστούνε. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (9/4) στα Σπάτα και αφού ζυγίστηκαν, έπειτα έπιασαν δουλειά ενόψει Πλατανιά (15/4).

Όχι όμως όλοι τους. Εκτός έμεινε ο Βόσνιος στόπερ, που είχε υποστεί την περασμένη εβδομάδα μια μυϊκή κάκωση στο δεξιό γαστροκνήνιο και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας ενώ ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, που στην προπόνηση της Μεγάλης Πέμπτης υπέστη κάκωση στον αριστερό προσαγωγό, έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Πόσα σοβαρές είναι οι περιπτώσεις τους; Θα φανεί τις επόμενες μέρες καθώς υποβάλλονται συνεχώς σε εξετάσεις.

Πάντως αποτελεί μια πραγματικότητα πως για τον Βράνιες ανησυχούν στο ιατρικό τιμ του «Δικεφάλου» για το φόβο μιας θλάσης. Κάτι το χτύπημα στη γάμπα του, κάτι η συσσωρευμένη κούραση όλης της σεζόν…

Η χρονιά έχει μπει στην τελική της ευθεία εξάλλου, με τον σκληροτράχηλο σέντερ μπακ να είναι από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έχουν τραβήξει το περισσότερο κουπί.

Βέβαια έχει το περιθώριο ο Μανόλο Χιμένεθ και το ιατρικό τιμ της «Ένωσης» να δώσουν χρόνο στον Βράνιες να ξεκουραστεί έτσι ώστε να μη ρισκάρει η ομάδα τυχόν μεγαλύτερα προβλήματα μαζί του. Βλέπετε δεν υπολογίζεται για τα επόμενα δύο ματς πρωταθλήματος, με Πλατανιά και Λεβαδειακό, καθώς έχει να εκτίσει την ποινή του λόγω των επτά καρτών που συγκέντρωσε.

Από την άλλη όμως υπάρχει το ματς στις 18 του μήνα με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό ημιτελικό μετά την ήττα της ΑΕΚ στον πρώτο (εκτός έδρας) αγώνα. Σε αυτή την αναμέτρηση λοιπόν, ο Χιμένεθ θα ήθελε τον ποδοσφαιριστή στη διάθεσή του. Αν θα τον έχει, θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάνε τα πράγματα μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε. Αν επανέλθει ο Βόσνιος σε φουλ ρυθμούς το αργότερο έως την Κυριακή, τότε θα τον υπολογίζεται και πάλι ο Ισπανός

Τα ίδια ισχύουν και για τον Κλωναρίδη. Θα δοθεί χρόνος και στον δικό του τραυματισμό αφού έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη σειρά των αγώνων δεν αναμένεται να παίξει. Ο ημιτελικός με τη Λάρισα και οι δύο αναμετρήσεις με Πλατανιά και Λεβαδειακό θα κρίνουν τη συμμετοχή της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο αφορμάριστος εδώ και μήνες Ελληνοβέλγος, δεν μπορεί να έχει θέση

Για τα δύο τελευταία όμως ματς του πρωταθλήματος και αν θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα για την ΑΕΚ, ο Ισπανός θέλει τον Βίκτωρα στη διάθεσή του. Για να του δώσει αγωνιστικά λεπτά μπας και ξεμπλοκάρει, έστω και στο παρά… ένα της σεζόν.