Ο ρόλος του Σάντος στη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σα

Πολλά έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του Ζοσέ Σα να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ένα από αυτή ήταν ο τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας και πρώην της Ελλάδας.

Ο ρόλος του Σάντος στη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σα

Ο Φερνάντο Σάντος έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του Ζοσέ Σα με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο διάστημα της συμμετοχής του με δανεισμό στην ελληνική ομάδα κι έτσι αποφάσισε να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα. Κάτι που δεν είναι εύκολο καθώς καλοί Πορτογάλοι γκολκίπερ υπάρχουν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όσο κράτησαν οι επαφές του Ολυμπιακού με την πλευρά του Σα για τη συμφωνία νέου συμβολαίου με αγορά του από την Πόρτο (κάτι που επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση του Ολυμπιακού σήμερα το πρωί και έχει λάβει μεγάλη έκταση σε όλες τις πορτογαλικές ιστοσελίδες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο), ο 26χρονος τερματοφύλακας μίλησε και συμβουλεύτηκε αρκετό κόσμο.

Όχι μόνο τον Πέδρο Μαρτίνς ή τον Ζόρζε Μέντες. Είχε επαφή και με τον ίδιο τον Σάντος. Η εμπειρία του καταξιωμένου προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με παρουσία στην Εθνική, στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, ήταν καταλυτική ώστε να ακούσει θετικά πράγματα ο Σα για την προοπτική της Ελλάδας και φυσικά και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, έστω κι αν ήταν πάντα ο μεγάλος αντίπαλος του Πορτογάλου.

Ο Σάντος ουσιαστικά πιστεύει το εξής απλό. Ότι στον Ολυμπιακό ο Σα θα είναι βασικός, θα κάνει πολλά παιχνίδια και θα είναι μια διαθέσιμη πολύ καλή επιλογή για την Εθνική Πορτογαλίας. Κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν επέστρεφε στην Πόρτο ή πήγαινε στην Μπέτις ή αλλού.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός είναι μια επιλογή εμπιστοσύνης για τον 26χρονο γκολκίπερ, όσον αφορά και τη διεθνή προοπτική του με ένα τεχνικό που τον ξέρει καλά στον σύλλογό του (Μαρτίνς) και και έχει σπέσιαλ γνώμη για την πειραϊκή ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο (Σάντος).