Ο Ολυμπιακός έχει τον δικό του Μιλιβόγεβιτς

Η ιστορία όταν στον Ρέντη είχαν πάθει πλάκα με τις αντοχές του Σέρβου και ο ποδοσφαιριστής που θυμίζει τον ασταμάτητο Λούκα.

Ο Ολυμπιακός έχει τον δικό του Μιλιβόγεβιτς

Σε αρκετούς ίσως να μην έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Premier League δεν έχασε ούτε ένα λεπτό. Ο Σέρβος έπαιξε και στα 38 παιχνίδια της Κρίσταλ Πάλας χωρίς να χάσει ούτε λεπτό. Είναι τεράστιο κατόρθωμα αυτό για έναν ποδοσφαιριστή και ειδικά όταν το πετυχαίνει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Ο ρυθμός και η ένταση της Premier League φυσικά και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα πρωτάθλημα και ειδικά με το… φτωχό ελληνικό. Ο «Μίλι» που στην Ελλάδα χλευάστηκε στην Αγγλία παίζει ακατάπαυστα, είναι πρωταγωνιστής και από τους παίκτης που ξεχώρισαν με το φινάλε της σεζόν.

Πρόκειται για ένα κανονικό… ρομπότ έναν ποδοσφαιριστή με φοβερές αντοχές και εκπληκτικά σωματικά προσόντα. Όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό επίσης έπαιζε σερί ματς και μάλιστα πάνω στο ρεπορτάζ είχαμε «ψαχτεί» τότε πότε θα ξεκουραστεί, πότε θα πάρει ανάσες.

Η απάντηση που είχαμε πάρει από άνθρωπο που βρισκόταν στον Ρέντη και ζούσε καθημερινά τον Μιλιβόγεβιτς ήταν η εξής: «Μην ασχολείσαι με τον Σέρβο, αυτός είναι ρομπότ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν κουράζεται, δεν μπορείς να φανταστεί τι σκαρί είναι». Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής λοιδορήθηκε στην Ελλάδα, αλλά διαπρέπει στην Αγγλία.

Ένας ποδοσφαιριστής της αξίας του Μιλιβόγεβιτς δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί, όμως, ο Ολυμπιακός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε στο ρόστερ του έναν παίκτη, ο οποίος δεν καταλάβαινε από κούραση. Ο Γκιγιέρμε έπαιζε σερί 90λεπτα χωρίς να παίρνει ανάσα και εξελίχθηκε σε πολύτιμο ποδοσφαιριστή στα χαφ.

Φυσικά δεν μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης των δύο παικτών, διότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όμως, ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα έδειξε ότι αποτελεί εγγύηση με σερί συμμετοχές. Για τον Ολυμπιακό είναι ευχής έργον να έχει στα χαφ του έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

Ο Γκιγιέρμε, μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια που βγήκε πιο μπροστά βρήκε και το γκολ και ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί πως τη νέα σεζόν θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Για τον Ολυμπιακό αποδεικνύεται μία πολύτιμη μονάδα, ένας χαφ με ποιότητα και δυναμισμό.