Μασούντ ή Αλμπάνης το καλοκαίρι στην ΑΕΚ;

Συνδέεται τελικά το θέμα της παραμονής του Ιρανού με τη μεταγραφή του Έλληνα επιθετικού του Απόλλωνα Σμύρνης;

Μασούντ ή Αλμπάνης το καλοκαίρι στην ΑΕΚ;

Ο Σοτζέι Μασούντ μετακόμισε τον Ιανουάριο στα Σπάτα ως ελεύθερη μεταγραφή από τον Πανιώνιο, υπογράφοντας συμβόλαιο για έξι μήνες, με οψιόν ανανέωσης από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ για έναν ακόμη χρόνο. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι αν αυτή θα ενεργοποιηθεί για τον 33χρονο...

Ο διεθνής Ιρανός μέσος δεν έχει βγάλει μάτια σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στα Σπάτα. Από την άλλη βέβαια, θα ήταν λάθος να γράψουμε πως δεν βοήθησε καθόλου. Κάθε άλλο αφού σε αρκετά ματς είχε τη δική του συνδρομή στην επικράτηση της «Ένωσης» ενώ σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο προσέφερε ποιότητα και βελτίωνε την εικόνα της «Ένωσης».

Βέβαια, στιγματίζεται από την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του στο Κίεβο, στον επαναληπτικό με τη Ντιναμό. Μόνος του με το τέρμα στο δεύτερο δοκάρι ο Μασούντ, έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα από τα δεξιά στο 51’ του ματς, θα μπορούσε να σκοράρει και να έβαζε την ομάδα του σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Μια επιτυχία που θα σήμαινε επιπλέον γόητρο και φυσικά χρήματα στα ταμεία του «Δικεφάλου».

Φυσικά όμως αν όλα τα υπόλοιπα ήταν τέλεια δεν θα έμενε κανείς σε εκείνη την άτυχη στιγμή για τον Ιρανό. Όμως ο Μασούντ δεν είναι ούτε Λιβάγια ούτε Αραούχο ούτε Χριστοδουλόπουλος. Και είναι και 33 ετών...

Η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ δεν δείχνουν να «καίγονται» για την ανανέωση του ντιλ μαζί του. Αν πάντως μείνει στα Σπάτα ο Μανόλο Χιμένεθ, αυτή η εξέλιξη θα είναι υπέρ της παραμονής και του Μασούντ καθότι ο Ισπανός τεχνικός έχει αδυναμία στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Κατά κάποιους πάντως στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, το θέμα του Μασούντ ίσως να συνδέεται και με την απόκτηση του νεαρού Χρήστου Αλμπάνη, η περίπτωση του οποίου απασχολεί από το περασμένο καλοκαίρι. Είναι ένας παίκτης που αρέσει στους ιθύνοντες τον «Δικέφαλο» αλλά ακόμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει κίνηση. Ο 24χρονος φορ του Απόλλωνα Σμύρνης είναι στη λίστα αλλά θα εξαρτηθούν πολλά και από το ποιοι θα μείνουν, όπως ο Μασούντ.

Στην ΑΕΚ δεν θέλουν να πάρουν τον Αλμπάνη και να μην έχει ρόλο. Να περιοριστεί δηλαδή μεταξύ πάγκου και εξέδρας ή ακόμα χειρότερα να χρειαστεί να παραχωρηθεί δανεικός άμεσα ή τον Ιανουάριο. Θέλουν λοιπόν να ξέρουν πως στο ρόστερ υπάρχει χώρος για εκείνον και ίσως αν μείνει ο Μασούντ, αυτό να μην μπορεί να συμβεί.

Μπορεί πάντως να δούμε τελικά και τους δύο στα Σπάτα. Θα φανεί. Όμως είναι μια πραγματικότητα πως μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που συνδέουν το θέμα.