Ματίγια: «Είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα»

Τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την εμπειρία της πρώτης χρονιάς του στο ελληνικό πρωτάθλημα ανέπτυξε ο Ισπανός χαφ του Άρη Χαβιέ Ματίγια σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της πατρίδας του. 

Ματίγια: «Είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα»

Ικανοποίηση για την πρώτη χρονιά του στον Άρη εξέφρασε ο Χαβιέ Ματίγια σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «As», τονίζοντας πως ήταν εύκολη η προσαρμογή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα εκτός Ισπανίας. Η προσαρμογή ήταν εύκολη. Υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μου, όπως ο Κουέστα και ο Βέλεθ, ενώ και στο τεχνικό επιτελείο αρχικά ήταν ο Πάκο Ερέρα. Η σεζόν άρχισε καλά, αλλά στη συνέχεια είχαμε ένα κακό σερί αποτελεσμάτων, ο Πάκο έφυγε από την ομάδα, ανέλαβε ένας Έλληνας προπονητής (σ. Σάββας Παντελίδης), γρήγορα προσαρμοστήκαμε και φτάσαμε ψηλά. Για πρώτη χρονιά μακριά από την Ισπανία η εμπειρία ήταν ευχάριστη. Είμαι χαρούμενος», ανέφερε αρχικά ο ποιοτικός Ισπανός μέσος.

Πώς είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή εκεί;

Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Οι Ισπανοί είναι πιο τεχνίτες και με περισσότερη ποιότητα από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό σε άμυνα και επίθεση και το μυαλό είναι περισσότερο στην άμυνα. Στην ομάδα μας ήταν διαφορετικά τα πράγματα με παίκτες δέκα εθνικοτήτων, ενώ και οι προπονητές μας ήθελαν να είμαστε πρωταγωνιστές και να κυριαρχούμε στο γήπεδο. Πετύχαμε τον στόχο μας, με δεδομένο ότι το κλαμπ πέρασε δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα σε αποκαλούν «μάγο»…

Έκανα ένα σερί, με την ομάδα να σκοράρει από φάουλ και από κόρνερ δικά μου. Δεν είναι όμως μόνο η ικανότητα αυτού που εκτελεί αλλά και εκείνου που τελειώνει τη φάση. Τα εύσημα πηγαίνουν σε όλους.

Είναι στα πλάνα σου είναι να επιστρέψεις στην Ισπανία;

Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα σκέφτομαι μόνο το παρόν. Τώρα θα κάνω διακοπές μερικές εβδομάδες και στα μέσα Ιουνίου θα επιστρέψω στις προπονήσεις, γιατί παίζουμε νωρίς στο Europa League. Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να το διασκεδάσουμε. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως αν υπάρξει μια καλή ευκαιρία θα ήθελα να επιστρέψω αύριο κιόλας στη La Liga και την Ισπανία. Τώρα όμως είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα.