Ο Καρεμπέ «παίζει μπάλα» για Ματιέ

Δεν είναι μόνο ο Πιερ Ισά που ασχολείται ενεργά, αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Μαρτίνς με τη μεταγραφή του 35χρονου Γάλλου στόπερ. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο σύμβουλος στρατηγικής της πειραϊκής ΠΑΕ.

Ο Καρεμπέ «παίζει μπάλα» για Ματιέ

Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν να βάλουν εμπειρία στο ρόστερ της νέας περιόδου. Κοιτάζουν ποδοσφαιριστές σε τρεις θέσεις (στόπερ, χαφ, φορ) που έχουν βαρύ «βιογραφικό» και παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κοιτάζουν φυσικά και εξτρέμ. Αυτό είναι κάτι που το έχει ζητήσει και ο Μαρτίνς.

Ο Ζερεμί Ματιέ ανήκει στην κατηγορία των παικτών που ο Ολυμπιακός κοιτάζει σοβαρά, έχει κάνει κουβέντα μαζί του και περιμένει. Είναι μία υπόθεση που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς. Παρά τα 35 του χρονάκια έχει κι άλλες προτάσεις στα χέρια του. Κυρίως από την Γαλλία, ενώ και η Σπόρτινγκ θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της.

Τα δεδομένα που έχουμε εώς τώρα είναι αυτά που φέρεται να έχει διαρρεύσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ότι προτεραιότητά του είναι η επιστροφή στο Σαμπιονά και πώς ψάχνει ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκ. ευρώ! Τον Οκτώβριο κλείνει τα 36 και ο Ματιέ θα ήθελε κλειστό διετές! Δηλαδή να παίξει σε μία ομάδα εώς τα 38 του. Αυτά βέβαια αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Απλώς χρειάζεται υπομονή, μιας και ο Ματιέ θέλει να δει με ηρεμία τις προτάσεις που έχει στα χέρια του μετά τις 25 Μαΐου.

Σημαντικό ρόλο όμως σε μία μεταγραφική υπόθεση δεν παίζουν μόνο τα χρήματα, αλλά και οι γνωριμίες. Ο Πιερ Ισά μπορεί να έχει τα δικαιώματα του Ματιέ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τον «ψήσει» 100% να περάσει τις πύλες του Ρέντη. Για αυτό το λόγο, εκτιμάται ότι ο Κριστιάν Καρεμπέ που τον γνωρίζει προσωπικά, θα «παίξει μπάλα»!

Ο σύμβουλος στρατηγικής της πειραϊκής ΠΑΕ είναι ένας άνθρωπος που με μία του κουβέντα μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω σε μία μεταγραφική υπόθεση και το ακατόρθωτο να το πραγματοποιήσει. Μπορεί λοιπόν η περίπτωση του Ματιέ να φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω και των υψηλών απαιτήσεων του παίκτη (σ.σ. λέγεται ότι ψάχνει ένα συμβόλαιο στα 2 εκ. ευρώ ετησίως), αλλά οι κουβέντες του Καρεμπέ δεν αποκλείεται να παίξουν τον ρόλο τους.