Αποκρυπτογραφώντας το μήνυμα Μαρτίνς για τη νέα σεζόν

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Πέδρο Μαρτίνς για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ειλικρινές και δίχως δικαιολογίες που θα μπορούσαν να ειπωθούν εκ μέρους του για την απώλεια των τίτλων.

Αποκρυπτογραφώντας το μήνυμα Μαρτίνς για τη νέα σεζόν

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε έναν μίνι απολογισμό για την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και σε γενικές γραμμές επανέλαβε όσα λέει το τελευταίο διάστημα στις διάφορες συνεντεύξεις του απεικονίζοντας την αγωνιστική αλήθεια για όσα συνέβησαν. Δηλαδή ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά που έγινε και πολύ δυσαρεστημένος που δεν συνοδεύτηκε από τους εγχώριους τίτλους. Για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας και ενός υπόβαθρου ώστε να έρθουν οι επιτυχίες την επόμενη χρονιά. Για τη συμπαράσταση του κόσμου, το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και την τιμή που όλοι απέδωσαν μέσω της δουλειάς τους στην ιστορία και στις αξίες του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι η ανάπτυξη της ομάδας την έχει κάνει να την φοβούνται όλο και περισσότερο και να τη σέβονται. Προφανώς εννοεί ο Πορτογάλος ότι τη φοβούνται και τη σέβονται οι αντίπαλοί της στον αγωνιστικό χώρο. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκλείσει την Μίλαν από την Ευρώπη, αλλά και το τελευταίο δίμηνο να μοιράζει αφειδώς τριάρες και τεσσάρες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μαρτίνς απέφυγε να πει ότι τον Ολυμπιακό θα πρέπει να τον φοβούνται και να τον σέβονται περισσότερο όχι μόνον οι ομάδες αλλά και οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε σχέση με τον «σεβασμό» που αντιμετωπίζουν άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας από τους ίδιους φορείς, σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο.

Ο Μαρτίνς δεν μίλησε ούτε για διαιτησίες, ούτε για «δορυφόρους», ούτε για αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, ούτε για τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια κατ΄εξαίρεση στον φετινό πρωταθλητή, ούτε για τίποτα απ' όσα συμβαίνουν και δεν έχουν σχέση με το αγωνιστικό μέρος.

Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανε και απέφυγε να αναφερθεί σε όλα αυτά. Διότι εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να βελτιώνεται στο γήπεδο και παρουσιάσει ακόμη καλύτερη εικόνα από αυτή που έδειξε στο τελευταίο κομμάτι της φετινής σεζόν (ή κατά διαστήματα και σε άλλες περιόδους της), τότε ο «φόβος» και ο «σεβασμός» θα αρκεί να υπάρχει μόνον σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν θα έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Τα γύρω γύρω. Ακόμη κι αν χρειαστεί του χρόνου να γίνουν όσες νίκες απαιτηθούν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά είναι και ένα «στοίχημα» που η συγκεκριμένη ομάδα του Ολυμπιακού (ενισχυμένη όπως πρέπει το καλοκαίρι) μπορεί να το κερδίσει...