Ανόητη ήταν η Νάπολι με Βινίσιους;

Για να ασχολήθηκε ολόκληρη Νάπολι και να έβγαλε από τα ταμεία της 4 εκ. ευρώ για να πάρει έναν ποδοσφαιριστή από ομάδα Β’ Πορτογαλίας πάει να πει ότι «κάτι» είδε. Απολύτως φυσιολογικό ο Μαρτίνς να τον έχει ξεχωρίσει.

Ανόητη ήταν η Νάπολι με Βινίσιους;

Ο Κάρλος Βινίσιους είναι ένας από τους επιθετικούς που κοιτάζει ο Πέδρο Μαρτίνς για την επόμενη σεζόν, εφόσον δεν βρεθεί άκρη (προς τα εκεί πάει η κατάσταση) με τον Αχμέντ Χασάν.

Αναφέραμε και χθες στο fosonline.gr ότι τα χαρακτηριστικά του Βινίσιους θυμίζουν έως έναν βαθμό το στυλ παιχνιδιού του Χασάν και ίσως για αυτό το λόγο μοιάζει ως μία καλή λύση στα μάτια του Πορτογάλου τεχνικού για να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των «ερυθρολεύκων» την επόμενη σεζόν.

Παρατηρείται ωστόσο το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια να αμφισβητηθεί η αξία του Βινίσιους. Για να το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής, δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τον 24χρονο Βραζιλιάνο φορ. Δεν τον έχουμε παρακολουθήσει σε διάρκεια στην Ρίο Άβε ή στη Μονακό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για έναν επιθετικό που μπορεί όλα του τα γκολ να τα πετυχαίνει με προσπάθειες μέσα από την περιοχή, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένας κινητικός φορ που για το ύψος του έχει πολύ καλή τεχνική. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αριθμοί του δείχνουν πώς είναι εκτελεστής. 14 γκολ σε 20 ματς είχε με την Ρίο Άβε άλλωστε.

Υπάρχει λοιπόν μία αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του επειδή προέρχεται από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και επειδή στη Μονακό δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων ομάδων του.

Εμείς θα κάνουμε απλώς ένα ερώτημα. Ανόητοι είναι στη Νάπολι που αποφάσισαν να δώσουν 4 εκ. ευρώ για έναν παίκτη που αγωνιζόταν σε μία άσημη ομάδα της Β’ Πορτογαλίας (Ρεάλ Σπορτ Κλαμπ Μασάμα); Οι «παρτενοπέι» που έχουν το… κοκαλάκι της νυχτερίδας και βρίσκουν πάντοτε καλούς φορ από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, δεν ήξεραν σε ποιον ποδοσφαιριστή επένδυαν;

Επίσης, ανόητοι είναι στη Νάπολι που φροντίζουν να τον παραχωρούν δανεικό και όχι με κανονική μεταγραφή; Προφανώς «κάτι» είδαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν πέρσι τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη κίνηση.

Για αυτό το λόγο, ο καλύτερος «καθρέφτης» είναι το γήπεδο. Αν πιάσει λιμάνι, καλώς να πιάσει και θα τον δούμε στο χορτάρι. Όλα τα υπόλοιπα περί μανατζερικών χατιριών ή περί φθηνών επιλογών (που μόνο φθηνός δεν είναι) είναι για λαϊκή κατανάλωση.