Μοιάζει με τον Χασάν ο Βινίσιους (vids)

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος φορ που παρακολουθείται από τον Ολυμπιακό έχει πάνω – κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Αιγύπτιο επιθετικό, που θα προτιμούσε ο Μαρτίνς να μείνει στο λιμάνι.

Μοιάζει με τον Χασάν ο Βινίσιους (vids)

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κρύψει ότι για τη γραμμή κρούσης θα επιθυμούσε την παραμονή του Αχμέντ Χασάν, αλλά με τα λεφτά που ζητάει η Μπράγκα και με την απόφασή της να μην πέσει κάτω από τα 4 με 4,5 εκ. ευρώ, είναι απολύτως φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να εξετάζει και άλλες περιπτώσεις επιθετικών.

Μία εξ αυτών είναι του Κάρλος Βινίσιους της Νάπολι που έκανε «παπάδες» στο πρώτο μισό της σεζόν με την Ρίο Άβε (δανεικός) με 14 γκολ σε 20 ματς, ενώ στο δεύτερο μισό οι πτήσεις του στη Μονακό (επίσης δανεικός) δεν ήταν τόσο υψηλές. Με τους Μονεγάσκους έχει ως τώρα 1 γκολ σε 11 παιχνίδια.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός λοιπόν που αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι από τη Νάπολι έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ από την άσημη πορτογαλική ομάδα Ρεάλ Μασάμα, είναι στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς και είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον γνωρίζει πολύ καλά. Επίσης, το κασέ του σε ό,τι έχει να κάνει με το συμβόλαιό του δεν είναι τόσο υψηλό (λίγο πάνω από 1 εκ. ευρώ), όπως για παράδειγμα του Σλιμανί που ξεφεύγει για τα καλά το μπάτζετ (πάνω από 3,5 εκ. ευρώ ετησίως).

Εκείνο που είναι άξιο αναφοράς πάντως είναι ότι πάνω – κάτω έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Χασάν. Άλλωστε, ο Μαρτίνς αν δεν μείνει ο Αιγύπτιος θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον Χασάν. Ψηλό κορμί, με μία καλή τεχνική, να είναι κινητικός έξω από την περιοχή και να έχει καλά ποσοστά ευστοχίας.

Ο Χασάν είναι 1.91μ. Ο δε Βινίσιους είναι 1.90μ. Και ο Βινίσιους – όπως και ο «Φαραώ» - είναι ένας παίκτης που δεν περιμένει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά είναι δραστήριος, παίζει με πλάτη στην εστία για να «σπάει» την μπάλα αριστερά – δεξιά και επίσης έδειξε τουλάχιστον στο πρώτο μισό της σεζόν ότι έχει φοβερά ποσοστά ευστοχίας με τα 14 γκολ σε 20 ματς στο πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος φορ δεν είναι μία εύκολη περίπτωση, αλλά σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην Πορτογαλία, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς.