Ποιος Ερνέστο; Ο Άγιαξ!

Περηφάνια και τιμή στον Ολυμπιακό για την εκπληκτική δουλειά του Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα, αλλά το συμφέρον είναι να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η επίσης υπέροχη ολλανδική ομάδα! 
Ποιος Ερνέστο; Ο Άγιαξ!

Κάθε φορά που η κάμερα έδειχνε τον Ερνέστο Βαλβέρδε την ώρα της θριαμβευτικής επικράτησης της Μπαρτσελόνα επί της Λίβερπουλ, αλλά και όταν τελείωσε το παιχνίδι στους πανηγυρισμούς, όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού καμάρωναν για τον «δικό τους» άνθρωπο που έχει φτάσει στην κορυφή. Πολλά έχουν ειπωθεί από τον Ολυμπιακό και από τους ανθρώπους του μέσα ή γύρω από την ομάδα σχετικά με τον Ισπανό προπονητή και τις τεράστιες επιτυχίες του. Τόσο αυτές που είχε με τον Ολυμπιακό στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και των ευρωπαϊκών διακρίσεων (τρία είχε βάλει στον Κλοπ και στο Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ, όπως τρία του έβαλε και χτες) με την ελληνική ομάδα. Και τότε ο Ολυμπιακός έπαιρνε όντως τους τίτλους γιατί είχε τον καλύτερο προπονητή και την καλύτερη ομάδα, για κανέναν άλλο λόγο. Τώρα έχει τον καλύτερο προπονητή και την καλύτερη ομάδα, αλλά δεν τους πήρε. Η διαφορά της «εγκληματικής οργάνωσης« με την «εξυγίανση».

Τέλος πάντων, το νόημα αυτού του σημειώματος είναι άλλο. Για τον Ολυμπιακό και σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περιπέτεια των προκριματικών για την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, το συμφέρον είναι να πάρει την φετινή κούπα όχι ο Ερνέστο με τον Μέσι και τους άλλους σούπερ πρωταγωνιστές της Μπάρτσα, αλλά ο... Άγιαξ! Θα είναι ιδανικό να αποκλείσει ο Άγιαξ την Τότεναμ, κάτι που είναι πιθανό μετά το 1-0 στο Λονδίνο, αλλά και να κατακτήσει το τρόπαιο. Κάτι που φαντάζει φυσικά πολύ πιο δύσκολο, απέναντι λογικά στους Καταλανούς μετά το 3-0 του Καμπ Νόου με την Λίβερπουλ.

Υπάρχει ένα σενάριο, πιθανό ή λιγότερο πιθανό δεν έχει σημασία, να βρεθεί ο Άγιαξ αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη από τις προκριματικές δοκιμασίες του καλοκαιριού. Έχει να κάνει με την έκβαση του ολλανδικού πρωταθλήματος, όπως και του τουρκικού, η οποία θα επηρεάσει το αν θα είναι στους ισχυρούς ή όχι της κλήρωσης ο Ολυμπιακός. Η περίπτωση συνεπώς να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που σίγουρα θα έχει απόλυτο φαβορί τον Άγιαξ έναντι του Ολυμπιακού, είναι να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ και να πάει κατευθείαν στους ομίλους. Η όποια πιθανότητα συνεπώς να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, να εξαλειφθεί.

Σόρι Ερνέστο. Και χίλια μπράβο...