Ζερεμί Ματιέ: Η φανέλα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που έχει στο σπίτι του

Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Γάλλο που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» – Η εφημερίδα που μισεί, το κάπνισμα και η Ferrari 

Ζερεμί Ματιέ: Η φανέλα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που έχει στο σπίτι του

O 35χρονος Ζερεμί Ματιέ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντι-σταρ. Δεν κάνει διακοπές στην Ίμπιζα ή στη Μύκονο, λατρεύει την οικογένειά του και έχει ελάχιστους φίλους από το χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έπαιζε στη Μπαρτσελόνα τον κατηγόρησαν ότι δεν κάνει παρέα με κανέναν εκτός γηπέδου. Ας δούμε επτά μικρές ιστορίες για τον Ζερεμί Ματιέ που απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Η εφημερίδα που μισεί

Κάποτε ρωτήθηκε αν ο Τύπος τον αντιμετώπισε άσχημα στη Βαρκελώνη. Κι αυτός απάντησε: «Ο Τύπος όχι, μόνο η εφημερίδα Sport. Είμαι λίγο έξαλλος μαζί τους γιατί κάθε φορά που έπαιζα είχαν κάτι κακό να πουν. Κάτι έβρισκαν εναντίον μου. Όταν επρόκειτο για νίκη ήταν απλά θέμα ομαδικής δουλειάς κι ας ήμουν εξαιρετικός. Όταν χάναμε ήταν πάντα το λάθος ενός ατόμου»

Το κάπνισμα

Μια φωτογραφία του με τσιγάρο στο στόμα είχε προκαλέσει σάλο στη Βαρκελώνη. Ο Ματιέ δεν κρύφτηκε: «Είμαι άνθρωπος που πάντα λέει την αλήθεια, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Δεν είμαι ο πρώτος παίκτης που καπνίζει και δεν θα είμαι ο τελευταίος αλλά όταν οι φίλαθλοι με παρακολουθήσουν στο γήπεδο είναι ευχαριστημένοι μαζί μου. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς παίζω στον αγωνιστικό χώρο και πώς εκπροσωπώ την ομάδα μου και κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί γι 'αυτό».

Το τατουάζ του

Όταν έπαιζε στη Βαλένθια έκανε ένα τατουάζ που έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι ποτέ δεν θα αλλάξει ομάδα. Πράγματι, ζωγράφισε το σήμα της ομάδας και το νούμερο 22, που είναι το αγαπημένο του. Τελικά ομάδα άλλαξε όχι όμως το τατουάζ.

Ο πατέρας του και ο αδερφός του

Μπορεί να θεωρηθεί ο πρώτος προπονητής του Ο Πατρίκ Ματιέ ήταν ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ αλλά και ένας καλός για τις μικρές κατηγορίες ποδοσφαιριστής. Ποδόσφαιρο έπαιξε και ο μεγάλος αδερφός του. Ήταν τερματοφύλακας αλλά σταμάτησε σε ηλικία 20 ετών ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με μοτοσυκλέτα.

Το «8» του Γουόντλ

Πιτσιρικάς φορούσε πάντα το «8» γιατί ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής ήταν ο Κρις Γουόντλ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός κατά τη διάρκεια της 20ετούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, έπαιξε μεταξύ άλλων στη Μαρσέιγ στη Γαλλία και ήταν μέλος της ομάδας των «λιονταριών» για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1986 και του 1990, καθώς και του Euro του 1988. Είναι ο άνθρωπος που έχασε το καθοριστικό πέναλτι στον ημιτελικό του 1990, στην ήττα της Αγγλίας από τη Δυτική Γερμανία. «Ήταν για μένα ένας φανταστικός παίκτης», θυμάται ο Ματιέ.

Το αυτοκίνητό του

Από τα 20του έβγαζε ήδη αρκετά χρήματα όμως οδηγούσε διάφορα μικρά αυτοκίνητα και όχι κάτι πολυτελές. Ο ίδιος σήμερα καμαρώνει για το γεγονός ότι πρώην συμπαίκτες του που σήμερα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είχαν πανάκριβα αυτοκίνητα και εκείνος όχι. «Κάποιοι μου έκαναν τότε πλάκα. Οδηγούσαν στα 20 Ferrari. Εγώ την αγόρασαν σε ηλικία 29 ετών και δεν έχω προβλήματα», η εξήγησή του.

Η φανέλα του Αμπιντάλ

Το 2013, ο δημοσιογράφος Τζον Φερέιρα βρέθηκε στο σπίτι του για μια συνέντευξη. Εκείε είδε τη φανέλα που φορούσε με τη Σοσό κόντρα στη Ναντ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. «Το αγαπημένο τρόπαιο;», ρώτησε. «Το μοναδικό απάντησε ο Ματιέ. Τότε του είπε ότι προφανώς αυτή είναι και η αγαπημένη σου φανέλα. Ο Ματιέ του έδειξε μια άλλη, που είχε αλλάξει με έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ήταν αυτή της Μπαρτσελόνα, του Ερικ Αμπιντάλ με το Νο 22. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ένα από τους αγαπημένους του Ματιέ όταν έπαιζε στη Μπαρτσελόνα.