Τι κάνει ο Ολυμπιακός με τον Γκερέρο τη νέα σεζόν

Ο Ισπανός επιθετικός που δεν έχει το εύκολο γκολ, αλλά είναι τίμιος και μαχητής φέρεται να απασχολεί ισπανικό σύλλογο.

Τι κάνει ο Ολυμπιακός με τον Γκερέρο τη νέα σεζόν

Ένας ποδοσφαιριστής που τα έχει ακούσει αρκετά είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Σε αυτή την κατηγορία φυσικά ανήκει και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Για τον Ισπανό επιθετικό φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της πατρίδας του έπειτα από μία σεζόν που για τα δεδομένα του δεν ήταν κακή με έντεκα γκολ (μετράμε και αυτό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού). Σε 34 συμμετοχές εκτός από τα έντεκα γκολ ο Γκερέρο είχε και τρεις ασίστ.

Έχει δεχτεί κριτική για τα τελειώματα του και για απίθανες χαμένες ευκαιρίες. Έχει ακουστεί πως δεν έχει το εύκολο γκολ, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που περιμέναμε να το διαπιστώσουμε βλέποντας τον με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το ήξερε και ο Πέδρο Μαρτίνς, το ήξεραν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Όταν είχε τεθεί το θέμα του Γκερέρο, ο Δημήτρης Σιόβας είχε μιλήσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και είχε σκιαγραφήσει τον ποδοσφαιριστή. Σε συνέντευξη του στο "ΦΩΣ" όταν είχε ανακοινωθεί ο παίκτης ο νυν στόπερ της Λεγανές μας είχε δώσει στο… πιάτο τον σημερινό επιθετικό των Πειραιωτών.

Η παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν είναι αμφίβολη, αλλά όλο αυτό που γίνεται με τον Γκερέρο είναι δίκαιο; Θα συμφωνήσουμε πως το εύκολο γκολ δεν το έχει, αλλά έβαλε σημαντικά και δύσκολα όπως αυτό στο Μιλάνο και στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη όμως για τον προπονητή είναι ένα εργαλείο πολύ σημαντικό.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μέσα στο γήπεδο δίνει τη ψυχή του και τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες του κόουτς. Πιέζει ψηλά και μπορεί να αναλάβει και ειδικές αποστολές. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν ο ρόλος του ήταν πολύ σημαντικός και ανταποκρίθηκε άψογα όταν ο Μαρτίνς τον έφερε πιο πίσω και πίεσε τους αντιπάλους του.

Πόσες φορές στη διάρκεια της σεζόν αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο… κόλπο του Μαρτίνς με τον Γκερέρο και τον Φορτούνη, το οποίο «ξεκλείδωσε» το πρόβλημα στο γκολ; Μπορεί κάποιος να πει ότι «εμείς θέλουμε επιθετικό να βάζει γκολ και όχι να τρέχει». Δεν θα διαφωνήσουμε με αυτή την άποψη και ο Ολυμπιακός, άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και κανείς δεν είπε πως θα στηρίξει στον Γκερέρο το σκοράρισμα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Από την άλλη, όμως, αυτός ο παίκτης με τον τρόπο που αγωνίζεται και το χαρακτήρα που έχει μπορεί να βρει θέση στο ρόστερ του νέου Ολυμπιακού. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως ο Γκερέρο έχει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως το καλοκαίρι του 2021.