Σιόβας για Γκερέρο: «Θα τον φτιάξει ο Φορτούνης»

Ο Δημήτρης Σιόβας μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» και σκιαγράφησε τον πρώην συμπαίκτη του και μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. 

Σιόβας για Γκερέρο: «Θα τον φτιάξει ο Φορτούνης»

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Παρ' ότι αγωνιζόταν επί σειρά ετών στην Ισπανία, δεν είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Δημήτρης Σιόβας μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για τον πρώην συμπαίκτη του στη Λεγανές και μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για τον ποδοσφαιριστή:

Θα μας περιγράψεις τι παίκτης είναι ο Γκερέρο;

«Εάν είναι σε καλή κατάσταση είναι παίκτης που σκυλιάζει για την ομάδα. Είναι επιθετικός που πάνω απ’ όλα βάζει το σύνολο και είναι ικανός να γυρίσει μέχρι πίσω στην περιοχή για να βοηθήσει και στην άμυνα την ομάδα. Αν τροφοδοτηθεί καλά στον Ολυμπιακό θα σκοράρει περισσότερα γκολ. Το μειονέκτημα του είναι ότι δεν σκοράρει πολλά γκολ».

Δεν είναι πρόβλημα, όμως ότι δεν έχει το γκολ;

«Κοίταξε, ναι για επιθετικό είναι θέμα να μην έχει πολλά γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός λειτουργεί διαφορετικά από τη Λεγανές. Και εμείς βέβαια κάναμε πολλές φάσεις, αλλά στον Ολυμπιακό θα είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι γρήγορος και δυνατός παίκτης. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι με την μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός. Πολύ δύσκολα θα την χάσει τη μπάλα. Κρατάει πολύ καλά την μπάλα, παίζει πολύ καλά με την πλάτη. Είναι εκρηκτικός και γρήγορος και τα τρεξίματα του είναι πολύ καλά. Για να καταλάβεις είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και σε ομάδα που παίζει την κόντρα επίθεση, αλλά και σε ομάδα που πιέζει και είναι στην επίθεση, διότι είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας».

Θεωρείς δηλαδή ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο;

«Είναι μειονέκτημα το σκοράρισμα, αλλά πιστεύω πως με τον Φορτούνη από πίσω του μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα. Ο Κώστας είναι ο παίκτης που ταιριάζει στον Γκερέρο. Μπορεί να τον τροφοδοτήσει και να βρει το γκολ που του λείπει μέχρι τώρα. Ακόμα και ο Φορτούνης μπορεί να βοηθηθεί από αυτόν, διότι μαρκάρει και κινείται στο χώρο. Μπορεί να ανοίξει διαδρόμους στον Φορτούνη με τον τρόπο που παίζει και να κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Επίσης ο Ολυμπιακός συνήθως έχει καλούς εξτρέμ και αυτοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον επιθετικό και ο Γκερέρο μπορεί να πάρει βοήθειες και από αυτούς».

Συνήθως πως παίζει μόνος του στην κορυφή ή και με άλλον δίπλα του;

«Συνήθως παίζει μόνος του στην κορυφή. Αν έχει κι άλλον δίπλα του θα κάνει δουλειά για δύο, διότι είναι παίκτης που παίζει για την ομάδα. Θα τρέξει και θα μαρκάρει και θα ανοίξει χώρους και γενικά θα κάνει τρομερή δουλειά για όλους».

Είναι διαφορετικό τα μεγέθη, όμως και στον Ολυμπιακό η πίεση θα είναι μεγαλύτερη…

«Είναι δύσκολο γι’ αυτόν να ξεπεράσει την πίεση του κόσμου, διότι στη Λεγανές δεν είχε την ίδια πίεση. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσει και όλα θα πάνε καλά γι’ αυτόν. Πρέπει να απελευθερωθεί απ’ όλο αυτό και να μην επηρεαστεί».

Να υποθέσω έχετε μιλήσει για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό;

«Ναι, μιλάμε. Μου είχε πει ότι είχε μιλήσει με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Του είπα ότι "ο Ολυμπιακός στα παρέχει όλα και ότι αν πας καλά θα κάνεις άλμα στην καριέρα σου". Το βασικό που ρώτησε ήταν αν "ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν θα είναι στην κορυφή". Του είπα ότι "πήγαινε στην ομάδα που είναι πάντα πρώτη. Μία φορά το έχασε, αλλά πάλι πρώτη θα είναι. Μη το σκέφτεσαι καθόλου"».

Ένα θέμα που είχε ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν είχε να κάνει με τους χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών. Ο Γκερέρο τι χαρακτήρας είναι;

«Είναι πολύ καλό παιδί, είναι αγαθός. Ακριβώς γι’ αυτό επειδή είναι πολύ καλό παιδί βοηθάει και όλη την ομάδα. Θα τον δείτε να γυρίζει στην άμυνα και να κάνει ακόμα και τάκλιν. Δεν το κάνει για να τον δει ο κόσμος, αλλά το κάνει γιατί έτσι παίζει».

Στις προπονήσεις πως τον ζούσες;

«Εγώ αυτόν τον παίκτη τον πίστευα πάντα, γιατί είναι σκύλος. Στην προπόνηση με ταλαιπωρεί πολύ. Σου ξαναλέω είναι σκύλος. Δεν μπορείς να του πάρεις την μπάλα από τα πόδια. Καλύτερα να έπαιζα με τον Σουάρες και να με έβαζε πλάτη παρά με αυτόν. Βέβαια, ξέρετε ότι άλλο προπόνηση και άλλο παιχνίδια, διότι έχουμε δει πολλούς παίκτες να είναι φοβεροί στην προπόνηση, αλλά στα παιχνίδια να μην είναι ίδιοι. Αυτό που θέλει είναι να τροφοδοτηθεί και θα τα κάνει όλα μόνος του στη συνέχεια».

Με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού μίλησες για τον Γκερέρο;

«Φυσικά και μίλησα. Αυτά είπα και στον Βρέντζο όταν με ρώτησε για τον Γκερέρο. Τον πιστεύω πολύ και στον ίδιο του είπα να πάει στον Ολυμπιακό και στον Ολυμπιακό να τον πάρει γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Απλά του έχω πει πολλές φορές να μην τον επηρεάσει η πίεση που ασκεί ο κόσμος στην ομάδα».