ΑΕΚ: Τα ανοιχτά «μέτωπα»…

Τι μέλλει γενέσθαι στα Σπάτα με τους Χιμένεθ, Πόνσε, Λιβάγια, Γκάλο, Μπάρκα, Άλεφ, Μπογέ, Μάνταλο.

ΑΕΚ: Τα ανοιχτά «μέτωπα»…

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας και έτσι θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Έως τότε, το πιθανότερο είναι να μην ανακοινωθεί τίποτε σχετικά με τα ανοιχτά «κιτρινόμαυρα» μέτωπα. Τα οποία μόνο λίγα δεν είναι. Κάποια εξ αυτών μάλιστα ιδιαιτέρως σημαντικά.

Ας τα δούμε ένα – ένα:

Μανόλο Χιμένεθ: Στο θέμα του προπονητή, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο Ισπανός μένει. Θα παίξει ρόλο σίγουρα και ο τελικός. Αν κερδίσει το τρόπαιο οι πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιό του θα αυξηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μειωθούν εξαιρετικά. Υπάρχουν άνθρωποι στο περιβάλλον του Δημήτρη Μελισσανίδη που επιμένουν ότι θα πρέπει να ψάξει μια άλλη λύση η ομάδα για τη νέα σεζόν. Ο επιχειρηματίας σκέφτεται και τα υπέρ και τα κατά της παραμονής του Μανόλο. Θα δούμε.

Εζεκιέλ Πόνσε: Του Αργεντινού το ζήτημα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Εδώ η ΑΕΚ δεν χειρίζεται εκείνη την κατάσταση. Το μαχαίρι και το καρπούζι το κρατάει ο 21άχρονος. Βλέπετε, δεν υπάρχει στο συμβόλαιό του οψιόν για αυτόματη ανανέωση τη νέα χρονιά. Εκείνος λοιπόν αποφασίζει. Και αν πει το «ναι» τότε θα πρέπει η «Ένωση» να πληρώσει έξι εκατομμύρια ευρώ στη Ρόμα. Έχει οψιόν με τους Ρωμαίους και αυτό την εξυπηρετεί. Όμως ο Πόνσε, με την καλή του φετινή σεζόν, δύσκολα θα δεχθεί να μείνει στα Σπάτα. Πόσο μάλλον αν του ζητηθεί μείωση των αποδοχών του καθώς τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει κρίνονται πάρα πολλά για να τα πληρώσει μόνη της η ΑΕΚ (φέτος το ποσό αυτό μοιράζεται με τη Ρόμα).

Μάρκο Λιβάγια: Οι σειρήνες ηχούν ήδη από Αγγλία και Ιταλία. Μας το αποκάλυψε και η σύζυγός του με πρόσφατη ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια. Οι μάνατζέρς του ψάχνονται για να φέρουν την κατάλληλη προσφορά στην ΑΕΚ και να τον πάρουν. Δέκα εκατομμύρια λέει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ πως αξιώνει. Πολλά ακούγονται, αλλά μπορεί να «ψηθούν» και με λιγότερα αν όντως έρθει πρόταση.

Ροντρίγκο Γκάλο: Θέλει να μείνει, αλλά ζητάει διετές συμβόλαιο. Η «Ένωση» του δίνει μονοετές και κάπου εκεί έχει «κολλήσει» η κουβέντα. Είπαν πως θα το ξανά δούνε στο τέλος της σεζόν. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως καραδοκεί ο ΠΑΟΚ για τον Βραζιλιάνο. Θα δείξει.

Βασίλης Μπάρκας: Όνειρό του να παίξει στην Ιταλία. Η Ρόμα και η Λάτσιο ξέρουν πολλά γι' αυτόν. Τους ενημερώνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Ελλάδα. Η ΑΕΚ δεν είναι αρνητική να τον παραχωρήσει, αλλά θέλει ένα καλό ποσό. Ανοιχτό το θέμα.

Άλεφ Σαλντάνια: Πρέπει να αποφασίσει η «Ένωση» αν θα πληρώσει την οψιόν των δυόμισι εκατομμυρίων για να τον κρατήσει. Αυτή τη στιγμή φαίνεται απίστευτο βάσει της απόδοσης του όλη τη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται να μπούνε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης της οψιόν. Αν θέλουν οι Πορτογάλοι τα μισά, ας πούμε, μπορεί κάτι να γίνει…

Λούκας Μπογέ: Του Αργεντινοϊταλού φορ είναι ακόμα πιο περίπλοκο το θέμα. Αρχικά είχα παρθεί η απόφαση να μην ενεργοποιηθεί η οψιόν με την Τορίνο. Όμως τους δύο τελευταίους μήνες ο Μπογέ είναι αρκετά καλός και έχει βάλει σε σκέψεις τους διοικούντες τον «Δικέφαλο». Το θετικό για την ΑΕΚ στην περίπτωσή είναι πως υπάρχει οψιόν ανανέωσης του μεταξύ τους ντιλ. Αν δηλαδή θέλει να τον κρατήσει η «Ένωση» απλά πληρώνει την Τορίνο.

Πέτρος Μάνταλος: Πολύς κόσμος στα Σπάτα πιστεύει ότι ο αρχηγός έκανε τον κύκλο του στην ομάδα. Πως ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε και θα ήταν καλύτερο τόσο για τον ίδιον όσο και για την ΑΕΚ να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν να διαπιστώσουν αν θα έρθει πρόταση από ξένο κλαμπ το καλοκαίρι. Είναι πάντως ανοιχτοί στο να πουλήσουν τον αρχηγό τους.