Ολυμπιακός: Να μείνει ή όχι ο Σα;

Μία υπόθεση που έμοιαζε τελειωμένη για τον Ολυμπιακό, εδώ και τέσσερις μήνες έχει τραβήξει αρκετά και ξαφνικά εμφανίστηκε και η Μπέτις.

Ολυμπιακός: Να μείνει ή όχι ο Σα;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε να αναρωτιέται. Ρομπέρτο ή Σα; «Ο Ρομπέρτο είναι 33 ετών και δεν έχει υψηλό κίνητρο», λέει ο ένας. «Ο Σα έχει πρόβλημα στα μακρινά σουτ και δεν αξίζει να πάρει 2,5 εκ. ευρώ η Πόρτο και 800 χιλιάρικα ο ίδιος», λέει ο άλλος.

Ποια είναι η άποψή μας; Ότι καλό είναι να έχει ο Ολυμπιακός στην εστία του έναν τερματοφύλακα που θα θέλει να παίξει στους Πειραιώτες με την καρδιά του και όχι με… βαριά καρδιά. Ο Σα είναι ένα παιδί που δεν φημίζεται για τα πολλά λόγια του. Αποφεύγει να ανοίγεται στους συμπαίκτες του. Καθημερινά στον Ρέντη συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια να καταλάβουν οι υπόλοιποι για το τι σκοπεύει τελικά να κάνει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πόρτο έχει συμφωνήσει ουσιαστικά με τον Ολυμπιακό. Αυτό που απομένει είναι να τα βρει ο σύλλογος με τον παίκτη, ωστόσο, εμφανίζεται να υπάρχει μία οικονομική διαφορά. Λέγεται ότι ο Σα ζητάει τα διπλάσια από αυτά που έπαιρνε φέτος. Αν ισχύουν όλες αυτές οι φήμες, είναι δικαίωμά του να ζητάει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός πώς θα χειριστεί αυτή την κατάσταση.

Για να κάθεται ο Σα και να συζητάει τους όρους του συμβολαίου του και τα οικονομικά δεδομένα, πάει να πει ότι θέλει να μείνει. Απλώς κι εκείνος θέλει να μείνει με τους δικούς του (στον βαθμό που μπορεί) οικονομικούς όρους. Ο δε Ολυμπιακός επιθυμεί να κρατήσει τον παίκτη, αλλά θέτοντας εκείνος τα δικά του δεδομένα στη συμφωνία που σκοπεύει να συνάψει μαζί του. Απολύτως λογικό…

Γιατί δεν τα βρίσκουν κάπου στη μέση

Κάποιος θα μπορούσε να πει: «Μα καλά, γιατί δεν τα βρίσκουν κάπου στη μέση, να ανέβει λίγο ο ένας, να κατέβει λίγο ο άλλος και να γίνει το ντιλ;». Ποιος ξέρει; Μπορεί και να συμβεί. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα σε μεταγραφικές υποθέσεις…

Εμείς για την ώρα καταγράφουμε τα δεδομένα. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο με θετικό κλίμα απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά έχουμε φτάσει τέλη Απριλίου και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση.

Και ξαφνικά... Μπέτις

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχουν αρχίσει και εμφανίζονται ένα σωρό ονόματα. Εντελώς ξαφνικά προέκυψε ότι ο Σα είναι στη λίστα της Μπέτις, οι Πορτογάλοι το επιβεβαιώνουν ότι οι Ανδαλουσιάνοι ασχολούνται μαζί του και την ίδια στιγμή οι Ίβηρες ρίχνουν στο τραπέζι το όνομα του Μαραφόνα της Μπράγκα που έχει να παίξει ουσιαστικά δύο χρόνια και φέρεται να έχει ασχοληθεί ο Ολυμπιακός μαζί του. Προφανώς ο 31χρονος γκολκίπερ της Μπράγκα περισσότερο για αντι-Λοντίγκιν φαντάζει, μιας και είναι σχεδόν απίθανο ο Ελληνορώσος γκολκίπερ να μείνει για δεύτερος γκολκίπερ. Εκτός πια κι αν γίνει καμιά ανατροπή, ο Σα δεν συνεχίσει στον Πειραιά και ο Λοντίγκιν πάρει το «χρίσμα». Ομολογούμε, ότι αυτό το σενάριο είναι από τα λίγα που δεν έχουν «παίξει» (προς το παρόν!).

Γεννάται λοιπόν ένα ερώτημα: Να μείνει ή όχι ο Σα; Να μείνει ή όχι ένας τερματοφύλακας που (επαναλαμβάνουμε) ναι μεν έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει ό,τι θέλει, αλλά δεν αποκλείεται να βάζει μπροστά και κάποια προσφορά άλλης ομάδας (Μπέτις) για να κερδίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό; Μην ξεχνάμε άλλωστε ποιον έχει μάνατζερ ο Πορτογάλος γκολκίπερ.

Η περίπτωση Ζόρζε Μέντες

Έχει έναν άνθρωπο, τον Ζόρζε Μέντες, που λύνει και δένει σε όλη την Ευρώπη, που οι πελάτες του τον ακούν με θρησκευτική ευλάβεια, που ξέρει να κλείνει φοβερά «ντιλς», που έχει τον τρόπο να τον συζητάει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Ποτέ δεν πρέπει να έχει ένας σύλλογος εμπιστοσύνη στους μανατζαραίους, γιατί εκείνοι πρωτίστως κοιτάζουν το καλύτερο για τον πελάτη τους και όχι το καλύτερο των ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε σύγκρουση με αρκετούς ατζέντηδες, όποιο όνομα κι αν είχαν, στο παρελθόν.

Από την άλλη ο Ρομπέρτο περιμένει στο ακουστικό του. Θέλει να επιστρέψει στο λιμάνι, έχει εκμυστηρευτεί και σε φίλους του στην Ελλάδα ότι «εγώ κάποια μέρα θα γυρίσω». Φτάνει όμως αυτό; Μην ξεχνάμε ότι δεν προέρχεται από καλές σεζόν στην Ισπανία και συν τοις άλλοις δεν ήταν και σούπερ το τελευταίο του εξάμηνο στον Ολυμπιακό. Τον ξέρουμε όμως… Γνωρίζουμε ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Δεν θα είναι ένα «στοίχημα» με λίγα λόγια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν παρατήσει την υπόθεση του Σα. Έχουν καταλήξει ότι διαθέτει όλο το «πακέτο» για να αποτελέσει τον «άσο» του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν και πώς αξίζει να επενδύσουν πάνω του. Μόνο που θέλουν να το κάνουν με τους δικούς του όρου. Ορθώς πράττουν. Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να διατηρούνται και κάποιες ισορροπίες στα αποδυτήρια…

Ο Σα κατάφερε μέσω Ολυμπιακού να κληθεί στην Εθνική ομάδα, χάρη στις εμφανίσεις του «έκαψε» το πρότζεκτ Γιαννιώτη, έχει την απόλυτη στήριξη του Μαρτίνς, όμως, δεν αρκούν όλα αυτά για να πέσουν οι υπογραφές.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όλα είναι ανοικτά… Απλώς, μία ιστορία όταν τραβάει πάνω από τέσσερις μήνες, τις περισσότερες φορές δεν τελειώνει θετικά. Για να δούμε αν η περίπτωση του Σα θα είναι μία από τις εξαιρέσεις...