Μαραφόνα: Ένας πεναλτάκιας για τον Ολυμπιακό - Ο τραυματισμός και ο Μπουφόν (vid-pics)

Δείτε και μάθετε ποιος είναι ο Χοσέ Κάρλος Κοντράο Μαραφόνα που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους».

Μαραφόνα: Ένας πεναλτάκιας για τον Ολυμπιακό - Ο τραυματισμός και ο Μπουφόν (vid-pics)

Το όνομά του «παίζει» ολοένα και περισσότερο στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο Χοσέ Κάρλος Κοντράο Μαραφόνα γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1987 στην πόλη Βίλα Ντο Κόντε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς στη βόρεια Πορτογαλία. Από μικρός είχε ένα μεγάλο όνειρο. Να γίνει ο νέος... Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην τοπική Varzim SC το 2001, για να βρεθεί στη Μαρίτιμο το 2010. Δόθηκε αρχικά δανεικός στην Αβες έως το 2013 οπότε τον απέκτησε η Μορεϊρένσε. Τον Ιούλιο του 2015 ήρθε ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του κι αυτός ήταν η Πάσος Ντε Φερέιρα. Στο τέλος του Ιανουαρίου του επόμενου έτους τον απέκτησε η Μπράγκα πληρώνοντας τη σχετική ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του.

Την περίοδο 20017-18 έμεινε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω ενός τραυματισμού του στο γόνατο. Τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της προηγούμενης περιόδου και υποβλήθηκε σε επέμβαση πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Διεθνής έγινε στις 31 Μαρτίου 2015, σε ηλικία 28 ετών κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήριο. Υπάρχει λόγος που χαρακτηρίζεται πολύ ικανός στα πέναλτι. Ρίξτε μια ματιά:

Και μια καλή επέμβασή του:

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον Μαραφόνα δείχνει ότι ορθώς έχει τη φήμη του... πεναλτάκια τερματοφύλακα. Δύο από αυτά έπιασε στον τελικό με την Πόρτο και τη νίκη της ομάδας του στη διαδικασία των πέναλτι.