Ολυμπιακός: Ζιλ δες τον Θανάση

Ο Ντίας για δεύτερο σερί παιχνίδι αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και καλό θα είναι να δει σε βίντεο τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε ο Ανδρούτσος στο ΔΑΚ Λαμίας.

Ολυμπιακός: Ζιλ δες τον Θανάση

Υποτίθεται ότι στα τελευταία παιχνίδια ο Πέδρο Μαρτίνς θα έδινε ευκαιρίες στις «ρεζέρβες» για να του δείξουν ότι κακώς δεν τους πρόσφερε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν θέλουμε όμως να μιλήσουμε σοβαρά, τα συμπεράσματα που ήθελε να βγάλει ο Πορτογάλος τεχνικός, τα έχει ήδη βγάλει. Δεν χρειαζόταν να περιμένει ούτε την Λαμία, ούτε την ΑΕΛ την τελευταία αγωνιστική.

Αυτό που ζητούσε πρωτίστως ο Πορτογάλος τεχνικός απ’ όλους όσους θα χρησιμοποιούσε στα τελειώματα της σεζόν, δεν ήταν τίποτε άλλο από το να βγάλουν την απαιτούμενη διάθεση, την απαιτούμενη σοβαρότητα και το απαιτούμενο πάθος. Τα είδε όλα αυτά τα στοιχεία από το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών του…

Σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός έχει κάνει έναν εντυπωσιακό β’ γύρο και έχασε τελικά μαθηματικά το πρωτάθλημα την προτελευταία αγωνιστική από τον αήττητο ΠΑΟΚ, ο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του με το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν άρχισαν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές αμέσως μετά τον αποκλεισμό – σοκ από την Λαμία στο Κύπελλο και δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα.

Φτάνουμε λοιπόν στις υποτιθέμενες ευκαιρίες που θα έπαιρναν κάποιες από τις «ρεζέρβες». Ο Ζιλ Ντίας προ ημερών δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στο λιμάνι. Ο δε Ανδρούτσος που είχε μείνει εκτός ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν, εμφανίστηκε ξανά στον Ρέντη επειδή άλλαξε μάνατζερ (από το "κόκκινο πανί" Ραμαντάνι στον Ισά) και υποχρέωσε τον Πέδρο Μαρτίνς να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που ρίχνει καθημερινά στον Ρέντη.

Κάνεις λοιπόν μία σύγκριση του Ντίας και του Ανδρούτσου για το τι έδειξε ο καθένας στην Λαμία. Το ξαναγράφουμε: Υποτίθεται ότι έπρεπε να στείλουν «μηνύματα» στον προπονητή τους. Τι συνέβη τελικά;

Ο Ανδρούτσος που έπαιξε σε μία θέση που δεν του ταιριάζει, αυτή του δεξιού μπακ, έβαλε τα γυαλιά στον Ζιλ Ντίας που αγωνίστηκε στη φυσιολογική του θέση. Από την μία έβλεπες τον Θανάση να είναι «σκυλί», να βγάζει διάθεση, ναι μεν να αντιμετωπίζει σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα με αντίπαλο τον Ασούρμπε, αλλά ποτέ δεν τα παρατούσε. Αντιθέτως, έβλεπες τον Πορτογάλο και σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν άδειος ψυχολογικά, λες και είχε ήδη ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν (σ.σ. κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, τουλάχιστον για την ώρα).

Ο Ζιλ Ντίας καλό είναι να πάρει το βίντεο του αγώνα και να δει, όχι τον εξαιρετικό Καμαρά, αλλά τον Ανδρούτσο για τη διάθεση που έβγαλε στο χορτάρι. Άλλωστε, εκείνος είπε ότι θέλει να μείνει στο λιμάνι, όμως, εμφανίστηκε χωρίς βενζίνη στο ντεπόζιτο, χωρίς ενέργεια. Και δεν είναι μόνο το ματς με την Λαμία. Πριν από μία εβδομάδα ήταν άφαντος στο πολύ καλό ημίχρονο του Ολυμπιακού με την Ξάνθη και εμφανίστηκε κάπου στο 60'.

Υπομονή! Δύο εβδομάδες έμειναν. Να περάσει το Πάσχα, να περάσει και η ΑΕΛ και το μυαλό όλων θα είναι στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά στις οριστικές αποφάσεις για το ποιοι από τους υπάρχοντες μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα γίνει για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στον θρόνο του.