Μα(ν)τί Καμαρά είναι αυτός!

Ανεβάζει κι άλλο τις μετοχές του ο Αφρικανός μέσος που ήταν μέσα και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού στο ματς με την Λαμία!

 Μα(ν)τί Καμαρά είναι αυτός!

Στο φύλλο του «ΦΩΤΟΣ» ανήμερα του αγώνα του Ολυμπιακού στην Λαμία είχαμε παρουσιάσει το εκπληκτικό - για κεντρικό μέσο - επίτευγμα του Γκιγιέρμε να έχει βάλει γκολ σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν κανένας «ερυθρόλευκος» παίκτης στην ίδια θέση, πέραν φυσικά κάποιων μεγάλων ονομάτων που πέρασαν από την ομάδα στην κορυφή ή στα πλάγια της επίθεσης.

Ο Γκιγιέρμε δεν έβαλε γκολ στην Λαμία, αλλά ο άλλος χαφ του Ολυμπιακού, ο Μαντί Καμαρά, έκανε κάτι άλλο απίθανο. Ήταν μέσα και στα τρία γκολ που σημείωσε η ομάδα του! Δεν μιλάμε για έναν παίκτη με επιθετικό ρόλο στο κέντρο όπως π.χ. ο Φορτούνης και είναι λογικό να έχει τέτοιες βραδιές στην καριέρα του, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται πιο πίσω στον άξονα.

Ο Καμαρά σημείωσε ο ίδιος το πρώτο γκολ από την ωραία μπαλιά του Ποντένσε, ήταν αυτός που κέρδισε το φάουλ με το οποίο πέτυχε το εκπληκτικό δεύτερο τέρμα ο Φορτούνης, αλλά και έκανε την έξοχη μπαλιά στον Νάτχο πριν από την ασίστ στον Χασάν για το τρίτο τέρμα της πειραϊκής ομάδας, με την οποία σφραγίστηκε ακόμη μία νίκη της σε αυτή την πορεία «τρένου» στον δεύτερο γύρο της σεζόν, αλλά δεν ήταν αρκετή για να φέρει τον τίτλο. Δίνει, όμως, την ώθηση για τον επόμενο τίτλο.

Όμως, ας μείνουμε στον Καμαρά. Το παιδί δείχνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και από ψυχολογικής πλευράς, επιδιώκει να έχει ρυθμό και καλή απόδοση καθώς υπάρχει μπροστά του και το Κόπα Άφρικα, αλλά επιβεβαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το «χρυσάφι» που προσφέρουν ή είναι διατεθειμένες να στρώσουν στα πόδια του ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η προοπτική εξέλιξης του Μαντί είναι πολύ μεγάλη, τα προσόντα του είναι δυσεύρετα και προφανώς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να μπορέσει να τον κρατήσει στο δυναμικό του για πάνω από μία σεζόν ακόμη. Να δούμε κιόλας μήπως σταθεί αυτό αδύνατο και στο προσεχές καλοκαίρι, εάν έρθει κάποιο κλαμπ και κάνει προσφορά για την οποία θα είναι αδύνατη η «αντίσταση» από τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τον παίκτη, παρά την δηλωμένη επιθυμία τους να συνεργαστούν οπωσδήποτε για μία ακόμη σεζόν.

Για τον Καμαρά αξίζουν πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον ίδιο, καθώς με τη δουλειά του εκτόξευσε την αξία του μέσα σε μερικούς μήνες. Πολύ μεγάλη είναι, φυσικά, η επιβράβευση που οφείλει να απονεμηθεί στον Φρανσουά Μοντέστο που μπόρεσε να τον «κλείσει» για τον Ολυμπιακό προτού προλάβουν άλλοι. Και για τον Πέδρο Μαρτίνς που τον βοήθησε μέσα από τη φετινή συνεργασία τους να βελτιώσει τόσο σύντομα το παιχνίδι του και να ανεβάσει σε απίστευτο βαθμό τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης μεταγραφής του. Από το λιγότερο από μισό εκατομμύριο της άφιξης από την Κορσική, στα μπορεί και πάνω από 20 εκ. ευρώ της ομάδας που θα «ματώσει» για να τον αποκτήσει. Είναι απίστευτο...