Λαμία-Ολυμπιακός 1-3: Άμεση δράση ο Ολυμπιακός!

Ξεπέρασε τα 100 γκολ στη φετινή σεζόν, με το 3-1 στην έδρα της Λαμίας. Ο Φορτούνης με γκολάρα το 100ο, σούπερ ο Καμαρά που άνοιξε το σκορ, το τρίτο ο Χασάν. Είχε ισοφαρίσει ο Ασούμπρε για την Λαμία με γκολ που προήλθε από επιθετικό φάουλ.

Λαμία-Ολυμπιακός 1-3: Άμεση δράση ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στην έδρα της Λαμίας το νικηφόρο σερί του, επικρατώντας με 3-1 χάρη στη σχεδόν απόλυτη ευστοχία του (τρία γκολ, με πέντε τελικές!). Με την γκολάρα από φάουλ του Φορτούνη έφτασε τα 100 γκολ στη φετινή σεζόν, με το τέρμα του Χασάν που έκλεισε το σκορ τα ξεπέρασε, ενώ είχε κορυφαίο τον Καμαρά ο οποίος ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος. Η Λαμία είχε ισοφαρίσει με τον Ασούμπρε με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει (επιθετικό φάουλ του Μπαράλες στον Μεριά, πριν φτάσει η μπάλα στον σκόρερ), αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο τυχερή όσο στη ρεβάνς του Κυπέλλου, όταν ο Ολυμπιακός είχε κάνει 28 τελικές αλλά δεν είχε βάλει γκολ και είχε αποκλειστεί!

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μαντί Καμαρά που ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του, ενώ ο Φράνκο Σολδάνο και ο Ζιλ Ντίας δεν έδειξαν ότι πέρασαν το τεστ που περνούν σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν ενόψει της προετοιμασίας και των αποφάσεων για τη νέα χρονιά. Κέρδος ήταν σίγουρα η παρουσία του Ανδρούτσου που αντικατέστησε επάξια στη θέση του δεξιού μπακ τον τιμωρημένο Ομάρ.

Αποτελεσματικός…

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός μπλοκαρίστηκε από την καλή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων και από τα μαρκαρίσματα των παικτών του Χάβου στα δημιουργικά ατού των ερυθρόλευκων και ειδικά στον Φορτούνη που δεν έβρισκε καθόλου χώρους και δεν μπόρεσε να περάσει πάσες ή να εκτελέσει ο ίδιος.

Συνέπεια αυτού ήταν να μην μπορούν οι Πειραιώτες να φτάνουν εύκολα στα καρέ του Μελίσσα, αλλά να καταφέρνουν να προηγηθούν διότι στις δύο καλές φάσεις που δημιούργησαν, αξιοποίησαν τη μία. Ποσοστά που δεν υπήρχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν στον Ολυμπιακό, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και ήταν ένας από τους λόγους που χάθηκε ο τίτλος.

Στο 26΄, λοιπόν, ο Σολδάνο βρήκε την μπάλα από πάσα του Ποντένσε και σούταρε απευθείας, αλλά πάνω στον Μελίσσα. Και στο 35΄μπήκε το γκολ, με πρωταγωνιστή πάλι τον Ποντένσε που έκανε ωραία ενέργεια από τη δεξιά πλευρά (τον είχε αλλάξει θέση με τον Ζιλ Ντίας από το 20΄ο Μαρτίνς), απέφυγε τον αντίπαλό του, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Μαντί Καμαρά σε καλή θέση στην περιοχή. Έκανε το γύρισμα το Πορτογάλος και ο Καμαρά με δεξί πλασέ νίκησε τον Μελίσσα για το 0-1.

Η Λαμία επιθετικά απείλησε στο 17΄με ένα μπάσιμο του Ασούμπρε από τα πλάγια με κατάληξη ένα σουτ στο πλαϊνό δίχτυ του Λοντίγκιν, ενώ άστοχο ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπαράλες δύο λεπτά αργότερα. Και τις δύο πάσες έκανε ο Δημούτσος. Η άμυνα του Ολυμπιακού γενικά λειτούργησε καλά, με τον Σισέ κυρίως πολύ αποτελεσματικό, αλλά και τον Μεριά να έχει αρκετά κοψίματα. Όπως και οι Ανδρούτσος, Τσιμίκας που αμυντικά λειτουργούσαν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι επιθετικά.

Και… κατοστάρης!

Η Λαμία ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη και είχε ευκαιρία στο 48΄με κεφαλιά του Μπαράλες που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν (σέντρα του Ασίγκμπα, κεφαλιά-πάσα του Καραμάνου). Στο 52΄ο Σολδάνο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ωραία ενέργεια του Ανδρούτσου, καθώς άργησε στο σπριντ.

Ο Ποντένσε ζήτησε πέναλτι στο 56΄από μαρκάρισμα του Ασίγκμπα και του Μελίσσα που έκανε την έξοδο, αλλά δεν πρέπει να είχε δίκιο και από τις φωνές του πήρε και την κάρτα από τον Κομίνη. Όπως δεν υπήρχε κάτι ούτε στο 59΄, στην έξοδο του Λοντίγκιν στον Μπαράλες.

Υπήρχε, όμως, επιθετικό φάουλ του Μπαράλες στον Μεριά στη φάση του 65΄, όταν η Λαμία ισοφάρισε. Ο Αργεντινός επιθετικός έσπρωξε τον Τυνήσιο στόπερ που δεν μπόρεσε να διώξει καλά και ο Ασούμπρε από κοντά «εκτέλεσε» με δεξί γυριστό σουτ τον Λοντίγκιν. Είχε προηγηθεί σέντρα του Βάντερσον και πρώτη κεφαλιά του Καραμάνου.

Ο Ολυμπιακός πήρε αμέσως το προβάδισμα με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη και παρά την προσπάθεια του Μελίσσα να διώξει από το «παραθυράκι« του. Το φάουλ είχε κερδίσει λίγο έξω από την περιοχή στο 68΄ο Καμαρά και ο Φορτούνης το αξιοποίησε πετυχαίνοντας το 100ο φετινό γκολ του Ολυμπιακού και ανεβάζοντας τις προσωπικές επιδόσεις του.

Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το σκορ στο 85΄με πρωταγωνιστές δύο παίκτες που είχαν μπει αλλαγή. Ο Νάτχο στην πρώτη επαφή του και έχοντας πάρει έξοχη μπαλιά από τον Καμαρά, γύρισε για τον Χασάν που με άμεσο πλασέ δεινού εκτελεστή νίκησε τον Μελίσσα και τους αμυντικούς γράφοντας το 1-3.

Ο Κομίνης ήταν αυστηρός με τους παίκτες του Ολυμπιακού στις κάρτες, ενώ το μεγάλο λάθος του ήταν πως δεν είδε το επιθετικό φάουλ στο γκολ της Λαμίας. Για τον Γκιγιέρμε ήταν η 7η κάρτα και θα χάσει το τελευταίο ματς με την Λάρισα και ένα από τα πρώτα της επόμενης σεζόν.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

ΣΚΟΡΕΡ: 35΄Καμαρά 0-1, 65΄Ασούμπρε 1-1, 68΄Φορτούνης 1-2, 85' Χασάν 1-3

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης

ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα, Μωυσιάδης

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Διαμαντόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56΄Ποντένσε, 61΄Ασίγκμπα, 69' Βάντερσον, 70΄Γκιγιέρμε, 73΄Φορτούνης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αντέντζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπεχαράνο (81΄Μπουλούλης), Μπλάζιτς, Δημούτσος (65΄Τομάς), Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπαράλες (73΄Τσούκαλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84΄Νάτχο), Ποντένσε (65΄Μασούρας), Ζιλ Ντίας, Σολδάνο (58΄Χασάν)