Ολυμπιακός: Σε δύο μήνες όλα αρχίζουν!

Η νέα χρονιά για τον Ολυμπιακό δεν θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση στον Ρέντη, αλλά οκτώ μέρες αργότερα που θα γίνει η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός: Σε δύο μήνες όλα αρχίζουν!

Άντε να τελειώσει το αποψινό ματς με την Λαμία, να φτάσει και η 5η Μαϊου για να τελειώσει και το παιχνίδι στην Λάρισα, έτσι ώστε να μπούμε και με τη βούλα σε συνθήκες αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σκοπό στην Φθιώτιδα και στην Λάρισα να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής για να βγάλει τα συμπεράσματά του ενόψει της νέας χρονιάς. Ας μιλήσουμε όμως σοβαρά… Αν ο Λοντίγκιν κάνει δύο ματσάρες, πάει να πει ότι θα κλειδώσει την παραμονή του για την επόμενη σεζόν; Τον έχει ρωτήσει κάποιος τον Λοντίγκιν αν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό ως δεύτερος; Αν ο Ζιλ Ντίας βάλει ένα γκολ απέναντι στην αδιάφορη Λαμία, πάει να πει ότι θα πρέπει να τρέξει ο Ολυμπιακός να κλείσει τη συμφωνία με τη Μονακό για να τον κρατήσει και του χρόνου;

Ο δε Αβραάμ που επίσης θα πάρει χρόνο; Αν κάνει μία γκέλα ή μια στραβοκλοτσιά, πάει να πει ότι θα κρεμάσει το καλοκαίρι τα παπούτσια του και όχι το καλοκαίρι του 2020 όπως αναμένεται; Ας μην γελιόμαστε λοιπόν… Κακά τα ψέματα, εμπεριέχουν μία δόση αγγαρείας τα παιχνίδια των τελευταίων δύο αγωνιστικών. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμπεράσματα που θα κληθεί να βγάλει ο Μαρτίνς. Ένας Μαρτίνς που δουλεύει καθημερινά μαζί τους και ξέρει τι ψάρια πιάνει ο καθένας.

Ο λόγος που θέλουμε να έρθει ξημερώσει αύριο η… 6η Μαϊου, δεν είναι άλλη από το ότι θα ολοκληρωθεί και τυπικά η Σούπερ Λίγκα και θα ξεκινήσει και επισήμως η συζήτηση για την επόμενη σεζόν. Θα μιλάμε σε μία πιο ρεαλιστική βάση για το αν θα κρατήσει π.χ. τον Ζιλ Ντίας ή τον Λοντίγκιν.

Η 18η Ιουνίου

Η ουσία είναι ότι ο σχεδιασμός έχει όντως ξεκινήσει, έχουν γίνει οι κατάλληλες προεργασίες και ο Πέδρο Μαρτίνς από τώρα σκέφτεται όχι τη 10η Ιουνίου όπου θα συγκεντρωθούν οι «ερυθρόλευκοι» για πρώτη φορά στο Ρέντη με… θέα τη σεζόν 2019-20, αλλά το μυαλό του θα είναι στην 18η Ιουνίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γαλατασαράι, ΛΑΣΚ Λιντς και Βικτόρια Πλζεν θα είναι οι τρεις υποψήφιοι αντίπαλοι. Μία ομάδα ικανή για να μπει στους ομίλους λόγω μπάτζετ (Γαλατά), μια ομάδα που παραμένει πάντοτε επικίνδυνη και έχει μία εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Βικτόρια Πλζεν) και μία ομάδα που ακόμα και με το ίδιο ρόστερ να πάει ο Ολυμπιακός, ακόμα και με τον φευγάτο Βούκοβιτς στην ενδεκάδα του, οι «ερυθρόλευκοι» αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί θα την περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες (ΛΑΣΚ Λιντς).

Αλλιώς θα κοιμάται τα βράδια ο Μαρτίνς αν βρεθεί η Γαλατά στο δρόμο του Ολυμπιακού και διαφορετικά αν βρεθεί η ΛΑΣΚ Λιντς. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν το βλέμμα του να είναι στραμμένο στη 18η Ιουνίου και όχι στην «πρώτη» του Ρέντη. Ούτως ή άλλως, οι διεθνείς θα λείπουν από την πρώτη συνάντηση και το προπονητικό κέντρο θα γεμίσει με ποδοσφαιριστές που το πιθανότερο είναι αρκετοί εξ αυτών να μην υπολογίζονται (δανεικοί τύπου Ιγκόρ ή Γούτα και πιτσιρικάδες από την ακαδημία).

Χρειάζεται υπομονή

Σε δύο μήνες λοιπόν αρχίζουν όλα! Και θα χρειαστεί απ’ όλους υπομονή, είτε πρόκειται για τον κόσμο, είτε για τον Τύπο, είτε ακόμη-ακόμη και για τον προπονητή. Δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές κινήσεις σε μεταγραφικό επίπεδο, μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάποιες κινήσεις έγιναν γρήγορα και μέσα στον Ιούνιο. Τρεις-τέσσερις διορθωτικές ενέργειες απαιτούνται, όχι περισσότερες… Τουλάχιστον για να ξεπεραστεί ο πρώτος ευρωπαϊκός «σκόπελος» και να εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση η σίγουρη παρουσία του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων (αν περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστεί, τότε θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ»…

ΥΓ: Ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τις επόμενες μέρες άλλα επεισόδια στην κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη. Η ζωή προχωράει… Δεν υπάρχει πλέον λόγος να αναλωνόμαστε όλοι μας σε κάτι που έχει προηγηθεί. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να κολλήσει το γυαλί και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο «εχθρός» του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και λέγεται Ιβάν Σαββίδης.