Aν δεν θέλετε τον «Μητρογκόλ», τον θέλουν οι Ολυμπιακοί!

Τα τουρκικά δημοσιεύματα ότι ο Κώστας Μήτρογλου δεν θα συνεχίσει στην Γαλατά Σαράι επαναφέρουν προσδοκίες επιστροφής του στο λιμάνι

Aν δεν θέλετε τον «Μητρογκόλ», τον θέλουν οι Ολυμπιακοί!

Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, «Ηurriyet», για να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν για τον Κώστα Μήτρογλου στην Πόλη και την Γαλατά Σαράι. Τα «λιοντάρια», της γειτονικής χώρας, απέκτησαν, τον περασμένο Γενάρη, με την μορφή του δανεισμού, τον Έλληνα διεθνή επιθετικό, από την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, για 1,5 χρόνο. Ωστόσο, όπως αναφέρει το εν λόγω έντυπο, ο 31χρονος στράικερ, μετά από 7 αγώνες (λόγω και της απουσίας, μετά τον τραυματισμό του, με την Εθνική...) με ένα μόνο γκολ στον «λογαριασμό».... σκοραρίσματος του, εκρίθη «ελλιποβαρής» από τους υπευθύνους της «τσιμ μπομ», που σκοπεύουν να διακόψουν το δανεισμό του και να τον επιστρέψουν στους «Φωκαείς».

Δεδομένου ότι κι εκεί δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ο «Μητρογκόλ» - με τους παλαίμαχους να του ασκούν δριμεία κριτική κατά τους 18 μήνες που φόρεσε την φανέλα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, αλλά και τον Ρούντι Γκαρσιά να έχει άρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του (γι αυτό άλλωστε τον άφησε να φύγει) – ίσως το καλοκαίρι βρεθεί στο «σταυροδρόμι» κρίσιμων αποφάσεων.

Κι επειδή ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία για κάθε ποδοσφαιριστή – πολύ περισσότερο για έναν επιθετικό – ώστε να αποδώσει, είναι το να νιώθει την εμπιστοσύνη της ομάδας και του γενικότερου περίγυρου, προς το πρόσωπο του, αυτή την στιγμή μόνο ένα, προφανές, «απάγκιο» προβάλλει στον ποδοσφαιρικό του ορίζοντα!

Εκεί όπου η επάνοδος του θα προκαλούσε ενθουσιασμό.

Εκεί όπου η εμπιστοσύνη είναι δεδομένη. Εκεί όπου δεν χρειάζεται ν’ αποδείξει τίποτα, αφού το ποιος είναι οι οπαδοί της ομάδας το ξέρουν καλά, από τις προηγούμενες θητείες του και δεν το ξεχνούν.

Και μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει – με τις δύο πλευρές να είναι μακριά ήδη μια 4ετία – αλλά αφενός η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται, αφετέρου οι επιστροφές «πρώην» δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στον Ολυμπιακό.

Γιατί όχι νέος «Τόρο» κι Αβραάμ;

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση Τοροσίδη. Ή εκείνη του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Φυσικά και δεν είμαστε στο μυαλό του «Μητρογκόλ» -που είναι λογικό να έχει προτεραιτότητα το εξωτερικό, με τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες, πληρωμές και τα πιο «λαμπερά» πρωταθλήματα – ούτε έχουμε, πρόθεση, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να υποδείξουμε στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού ποιον επιθετικό θα πάρουν.

Υπάρχει, άλλωστε κι η λογική της απόκτησης κάποιου νεαρότερου με μεταπωλητική αξία. Ωστόσο τη δεδομένη στιγμή οι δύο πλευρές δείχνουν να έχουν ανάγκη η μία την άλλη.

Εξάλλου ενδεχόμενη, επάνοδος Μήτρογλου –που δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με την δυσπιστία της «ξαναζεσταμένης σούπας», αφού και στην επιστροφή του από την Φούλαμ έκανε... παπάδες!- έχει το αβαντάζ ότι, αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο παίκτη αποκτηθεί, δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής.

Κάτι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, που ψάχνει άμεσα αποτελέσματα στα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ...