Ολυμπιακός: Το «αγκάθι» με τα προκριματικά για τα μεταγραφικά!

Έως και το καλοκαίρι του 2015 ο Ολυμπιακός είχε μεταξύ άλλων ως διαπραγματευτικό «όπλο» στις μεταγραφικές συζητήσεις και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός: Το «αγκάθι» με τα προκριματικά για τα μεταγραφικά!

Οι εποχές έχουν αλλάξει… Για την ακρίβεια όσο περνούν τα χρόνια και οι εικόνες με επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα γίνονται όλο και περισσότερο και κάνουν τον γύρο του πλανήτη, είναι λογικό να αποτελούν και ανασταλτικό παράγοντα για έναν ξένο ποδοσφαιριστή να έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το ότι ο Ολυμπιακός στις συζητήσεις που κάνει τα τελευταία τρία χρόνια με διάφορους μεταγραφικούς στόχους, δεν έχει ως διαπραγματευτικό «όπλο» την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή σε μία μεταγραφική περίοδο όλα παίζουν τον ρόλο τους. Έως το καλοκαίρι του 2015, την εποχή που ο Μάρκο Σίλβα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός δεν είχε τα προκριματικά του καλοκαιριού. Οπότε, για έναν ξένο ποδοσφαιριστή ήταν δέλεαρ η συμμετοχή στους ομίλους.

Τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα ο Μπιορν Ένγκελς αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2017 κι αφού πρώτα ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για τους ομίλους, αυτό τη Ριέκα.

Ας έχουμε λοιπόν κατά νου και τη συγκεκριμένη παράμετρο στις διάφορες μεταγραφικές ιστορίες που θα εμφανιστούν το καλοκαίρι. Αναπόφευκτα θα εμφανιστούν και ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να περιμένουν την πορεία του Ολυμπιακού στα προκριματικά για να αποφασίσουν για το αν θα πιάσουν λιμάνι ή όχι. Είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Πάντως, στο λιμάνι θα κοιτάξουν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσουν κάτι παραπάνω, να φτιάξουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ πριν από τα προκριματικά. Η προτεραιότητα φυσικά θα είναι η απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού.