Ρομπέρτο αλάνι και πάλι στο Λιμάνι-Πολλά ζητάει ο Σα

Ο 33χρονος Ισπανός γκολκίπερ μένει ελεύθερος από την Εσπανιόλ και έχει φροντίσει να στείλει τα μηνύματά του προς Πειραιά μεριά ότι είναι διαθέσιμος.

Ρομπέρτο αλάνι και πάλι στο Λιμάνι-Πολλά ζητάει ο Σα

Πρώτα όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Σα που από εκεί που ήταν «τελειωμένη» έχει εξελιχθεί σε σίριαλ.

Τα μεταγραφικά σενάρια είναι πολλά… Και είναι λογικό να μπερδεύεται και ο κόσμος. Για την ώρα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο, με ονόματα και διευθύνσεις, για τον στόπερ που θα πάρει σίγουρα ο Ολυμπιακός, για τον φορ – «κανόνι» που θέλει να φέρει, για τον αντι-Νάτχο που έχει στα πλάνα του ή για τον εξτρέμ που θα προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες. Οι προτάσεις από μανατζαραίους είναι πολλές προς τα γραφεία της ΠΑΕ, έχουν προταθεί ακόμα και ποδοσφαιριστές με συμβόλαια άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δύσκολα θα τα βρουν στην Ελλάδα (π.χ. Σλιμανί, Βαλμπουενά), αλλά αυτό που προέχει για τους Πειραιώτες είναι να ξεμπερδεύουν με τους Φορτούνη και Σα.

Με τον Κώστα τα πράγματα έχουν μπει στην τελική ευθεία και πλέον είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο. Με τον Σα έχει μπλεχτεί κάπως η κατάσταση. Από εκεί που ήταν «τελειωμένη» υπόθεση και απέμεναν τα τυπικά, έχει εξελιχθεί σε σίριαλ! Κάπου εκεί λοιπόν εμφανίστηκε ξανά χθες το όνομα του Ρομπέρτο.

Η Εσπανιόλ τον ενημέρωσε επισήμως ότι δεν πρόκειται να του ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι. Οπότε, ο 33χρονος πλέον Ισπανός γκολκίπερ θα μείνει ελεύθερος και θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνος του την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Μία στέγη που θα ήθελε να την βρει στον Πειραιά! Επιθυμία του είναι να γυρίσει στον Ολυμπιακό και έχει φροντίσει με τον τρόπο του να στείλει και τα μηνύματά του προς την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Ο ίδιος πολλές φορές σε συζητήσεις που έχει κάνει με φίλους του στην Ελλάδα, έχει πει ότι όχι μόνο θέλει να γυρίσει, αλλά νιώθει σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα έρθει! Η απόφασή του να φύγει το καλοκαίρι του 2016 από την Ελλάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα του, είχε να κάνει περισσότερο με οικογενειακούς λόγους. Από πέρσι όμως έχει αρχίσει να κάνει ανοίγματα προς τον Ολυμπιακό. Το πρώτο είχε γίνει στα τελειώματα της περσινής σεζόν και μάλιστα σε μία περίοδο που δεν ήταν σίγουρο ότι θα έφευγε ο Σίλβιο Προτό.

Η Εσπανιόλ όμως δεν τον άφησε ελεύθερο, όταν επέστρεψε στην Βαρκελώνη από το δανεισμό του στη Μάλαγα. Φέτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από τη στιγμή που δεν θα είναι δεσμευμένος με τους Καταλανούς…

ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΣΑ

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση προς τον Ρομπέρτο. Κι αυτό, γιατί εδώ και καιρό βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ζοσέ Σα για να ολοκληρωθεί η παραμονή του στο λιμάνι. Σε περίπτωση που «στραβώσει» κάτι με τον Πορτογάλο γκολκίπερ, τότε ναι, όλα είναι πιθανά. Στον Πειραιά γνωρίζουν την επιθυμία του Ρομπέρτο, γνωρίζουν ότι ο ίδιος θέλει να ξαναβρεθεί στην ομάδα όπου ένιωθε σαν βασιλιάς και ξέρουν πολύ καλά ότι και οι οικονομικές του απαιτήσεις δεν θα είναι τόσο υψηλές. Από την άλλη όμως, δεν εξαρτάται από τον Ρομπέρτο. Εξαρτάται πρωτίστως από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με την κατάληξη της υπόθεσης του Σα.

Αν αύριο κλείσει ο Σα, τότε δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για τον Ρομπέρτο. Θα κλείσει όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ; Θα το δούμε… Για την ώρα, παρατηρείται μία στασιμότητα στο θέμα.

ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ 800 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Από τον Ολυμπιακό προ ημερών έβγαινε ένα κλίμα ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ για να κλείσει τον Ζοσέ Σα. Εδώ και μερικά 24ωρα όμως προκύψουν πληροφορίες από την Πορτογαλία που λένε ότι η κατάσταση έχει μπλεχτεί. Προσοχή: Δεν λέμε ότι έχει χαλάσει ή ότι θα χαλάσει, αλλά για την ώρα έχει «κολλήσει». Λέγεται, ότι ο Σα ζητάει ένα συμβόλαιο κοντά στα 800 χιλιάρικα! Ούτε 500, ούτε 600 όπως είχε γραφτεί, αλλά 800! Αυτό επαναλαμβάνουμε υποστηρίζουν στο Πόρτο, εκεί όπου λένε μάλιστα ότι με τον Ολυμπιακό οι «δράκοι» τα έχουν βρει.

Οπότε, είναι ξεκάθαρο ότι η εξέλιξη της υπόθεσης έχει να κάνει με τον παίκτη. Δεν προκύπτει από κάπου ότι έχει στα χέρια του άλλη πρόταση. Και το λέμε αυτό, γιατί αν υπήρχε άλλη ομάδα στη μέση, αυτό θα το ήξερε η Πόρτο. Οι «δράκοι» μόνο με τον Ολυμπιακό είναι σε ανοικτή γραμμή το τελευταίο διάστημα. Κατά συνέπεια, δεν φαίνεται να έχει κάτι άλλο ο Σα. Απλώς, αν ευσταθούν τα όσα λένε οι Πορτογαλία για απαιτήσεις 800 χιλιάδων ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι αν επιμείνει σε αυτά τα λεφτά ο 26χρονος τερματοφύλακας, θα πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα… διπλάσια από αυτά που έπαιρνε φέτος. Κατ’ επέκταση δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα μπει σε μία διαδικασία να του κάνει μία τόσο «γενναία» αύξηση.