Το γκολ του Γκερέρο μπήκε «στα χαρτιά»;

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων που δικαιώνει τη λογική και το παραμύθι για τη «νίκη στα χαρτιά».

Το γκολ του Γκερέρο μπήκε «στα χαρτιά»;

Σε πολλές ιστοσελίδες που μεταδίδουν την είδηση για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ο τίτλος αναφέρει ότι οι Πειραιώτες παίρνουν το ματς «στα χαρτιά».

Μέγα λάθος! Όπως λάθος είναι και η έκφραση ότι το ματς «κατοχυρώθηκε στον Ολυμπιακό»! Τι είναι να κατοχυρωθεί; Σύνταξη; Εργασιακό δικαίωμα; Κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού και είμαστε ok.

Αλλά το θέμα με «τα χαρτιά» είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαριστεί. Όχι γιατί όποιος κερδίζει στα χαρτιά χάνει στην... αγάπη, αλλά γιατί άλλο είναι να έχεις παίξει 70 λεπτά, να έχεις βάλει γκολ και να προηγείσαι, να διακόπτεται οριστικά το ματς επειδή το αποφάσισε ο διαιτητής και να είσαι 1-0 στο 70'... Κι άλλο είναι να μην αρχίζει καθόλου το ματς ή να διακόπτεται π.χ. στο 4΄, στο 0-0 (όπως θα έπρεπε να είχε κάνει ο Γερμανός). Τότε, ναι. Θα το είχε πάρει στα χαρτιά το ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Αυτό δηλαδή που είχε συμβεί στο περσινό ντέρμπι στην Τούμπα με τον Γκαρθία ή στην Λεωφόρο με τον Φινμπόγκασον. Εκεί, ναι.

Αλλά όχι στα χαρτιά με 0-1 στο 70. Δηλαδή ο Γκερέρο πώς το έβαλε το γκολ; Στα χαρτιά; Τράβηξε άσο και έκανε μπλακ τζακ;

Πέραν της πλάκας, η απόφαση της εφέσεων ήταν απλά μία λογική απόφαση. Και σωτήρια για το ίδιο το ποδόσφαιρο, διότι εάν έμενε η απίστευτη πρωτόδικη, θα είχαμε πολλά τρεχάματα στη συνέχεια. Κι εκεί θα βλέπατε τι σημαίνει να παίρνεις παιχνίδια «στα χαρτιά». Γιατί μόνο τέτοια θα γίνονταν...