Στο «ΦΩΣ» ο Γιώργος Σουρλής, πατέρας του Βασίλη που έχει ξετρελάνει τον Μαρτίνς!

Πολλοί δεν το ξέρουν, ο Βασίλης Σουρλής (16,5 χρονών) που κάνει όργια στο Ρέντη και στην Εθνική, και τον έκανε ο Ολυμπιακός επαγγελματία, είναι γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω Γιώργου Σουρλή! Mε την ευκαιρία της μεγάλης εμφάνισης του μικρού διαβάστε η συνέντευξη που πήραμε το 2019!

Στο «ΦΩΣ» ο Γιώργος Σουρλής, πατέρας του Βασίλη που έχει ξετρελάνει τον Μαρτίνς!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Θα έχετε διαβάσει για έναν πιτσιρικά που έχει κάνει προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και αρέσει στον Μαρτίνς. Πώς να μην αρέσει, το παιδί κάνει παπάδες! Γνωρίζω εδώ και μήνες ότι είναι μεγάλο αστέρι, αλλά δεν έγραφα γιατί ήταν γιος βετεράνου ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω (πολλοί δεν το ξέρουν αυτό) και δεν ήθελα να παρεξηγηθώ. Του έκανε όμως συμβόλαιο ο Ολυμπιακός, τον πήρε και στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις, έτσι μπορώ να γράψω τώρα.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μου έδωσε ο Γιώργος Σουρλής, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω. Έχει πολύ ενδιαφέρον. Και δεν είναι ο πρώτος πατέρας που μου μιλάει. Και με τον πατέρα Μήτρογλου είχα μιλήσει και με τον πατέρα Παπασταθόπουλο και με τον πατέρα Ρέτσο και με τη μάνα Μανωλά, μην αναφέρω τώρα όλα τα ονόματα. Αυτός άλλωστε ήταν και ποδοσφαιριστής και προπονητής του Αιγάλεω.

Έχω μάθει τρομερά πράγματα για το παιδί.

Να πω κάτι. Δεν έχω ξαναμιλήσει για το παιδί, είναι η πρώτη φορά που το κάνω, και το κάνω επειδή από παιδί που ήμουν μπαίνει στο σπίτι μας το «ΦΩΣ».

Είναι και τσαμπουκάς μου είπανε. Πήγαν στον ΠΑΟΚ να παίξουν προ ημερών και πλακώθηκε με αυτούς, έπεσε όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ πάνω του και δεν μάσησε.

Ξέρεις γιατί παίζει με τέτοιο τσαμπουκά και νεύρο; Διότι έχει τον ψυχισμό του Ολυμπιακού! Από παιδί τον έπαιρνα στη ΘΥΡΑ 7. Είμαστε Ολυμπιακοί στην οικογένεια, κι εγώ στο Καραϊσκάκη μεγάλωσα. Και όταν έπαιξα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, δεν μπορώ να περιγράψω πώς ένιωθα.

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, πες μου για εσένα και το Αιγάλεω.

Ήμουν στο Αιγάλεω για χρόνια, είμαι Αιγαλεώτης και εγώ και το παιδί. Έπαιξα στη Γ' Εθνική με το Αιγάλεω, το ανεβάσαμε στη Β' Εθνική, έπαιξα και στη Β' Εθνική ως αρχηγός, το ανεβάσαμε στην Α' Εθνική, έπαιξα και στην Α' Εθνική ως αρχηγός!

Με τον Ολυμπιακό πότε ήσουν αντίπαλος;

Στο 3-4 που μας είχε νικήσει δύσκολα ο Ολυμπιακός στον Κορυδαλλό γιατί δεν μπορούσαμε τότε ακόμα να παίξουμε στο γήπεδο του Αιγάλεω, με προπονητή Λεμονή. Αρχηγός του Αιγάλεω ήμουν. Και τότε που έπαιζα στο Αιγάλεω, αρρώστια με το Θρύλο είχα!

Ο γιος σου πάει σούπερ μαθαίνω στο Ρέντη.

Αυτό λένε στο Ρέντη, πράγματι. Το είχα όνειρο ζωής όταν ήμουν νέος να έπαιζα στον Ολυμπιακό, και ο γιος μου τώρα εκπληρώνει αυτό το όνειρο.

Είναι του 2002. Τι τάξη πάει;

Στη Β' Λυκείου. Σε νυχτερινό σχολείο στο Αιγάλεω. Ώστε να τα καταφέρνει με τις προπονήσεις. Το πρωί πάει 1 ώρα αγγλικά και το βράδυ στο νυχτερινό Λύκειο.

Ποιον είχε αφίσα στο δωμάτιό του;

Τον Τζιοβάνι! Και έβαλε πριν λίγο καιρό ένα γκολ αλά Τζιοβάνι με λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα; Να σου στείλω το βίντεο να το δεις;

Στείλ'το.

Με τον Τζιοβάνι είχαμε τρέλα όλοι. Είμαστε βαμμένη οικογένεια Ολυμπιακή!

Πες για όσους δεν ξέρουν τι θέση παίζει ο μικρός.

Είναι δεκάρι.

Όχι όμως το παλιό δεκάρι.

Όχι. Είναι σαν κρυφός κυνηγός. Κυνηγάει το γκολ. Στο Ρέντη τον λένε «κίλερ».

Σαν Φορτούνη;

Έχει καψούρα τον Φορτούνη! Τον γουστάρει πολύ.

Ψηλός είναι. Πόσο ύψος έχει;

Είναι 1.83. Εκεί που με ρώτησες για τη θέση, μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις μπροστά.

Δεξί πόδι;

Ναι. Πάει στο γκολ όμως και με το κεφάλι, δεν κρατιέται. Ξέρεις πότε γεννήθηκε; Τέλος Νοεμβρίου του 2002! Όχι στην αρχή του 2002. Είναι 16,5 χρονών. Τον Δεκέμβρη του έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο ο Ολυμπιακός.

Για πόσα χρόνια;

Τριετές. Φέτος κάνει τρομερή χρονιά, έχει μεγάλη βελτίωση. Και έχει τον ψυχισμό του Ολυμπιακού. Είναι αφοσιωμένος σε αυτήν την ομάδα. Σου ξαναλέω, τον έπαιρνα στο πέταλο από μικρό.

Από πότε είναι στο Ρέντη;

Από 9-10 χρονών!

Πες μου για τον Μαρτίνς.

Είναι αλήθεια ότι του αρέσει πολύ ο Βασίλης. Προ δύο εβδομάδων τον είχε καλέσει για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και έβαλε 2 γκολ στο διπλό! Τον φώναξε μετά ο Ρικάρντο Πέρες και του είπε του Βασίλη «είμαι περήφανος για εσένα! Ο Μαρτίνς ξετρελάθηκε». Και ρωτούσε ο Μαρτίνς πότε φεύγει με την Εθνική ταξίδι, γιατί θα έφευγε για τα προκριματικά του EURO στην Ελβετία- προκριθήκαμε τελικά.

Πόσα γκολ έχει βάλει φέτος με τον Ολυμπιακό;

Σε ποια από τις δύο ομάδες.

Το ξέρω ότι έχει παίξει και στις δύο, αλλά ο κόσμος δεν τα ξέρει, πες τα.

Ξεκίνησε τη σεζόν παίζοντας στην Κ-17 αφού για εκεί είναι η ηλικία του. Έκανε τρομερό τουρνουά με την Εθνική Παίδων στη Μολδαβία τον Οκτώβρη και του έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβρη, όταν τον είχαν ανεβάσει ήδη στην Κ-19 του Ολυμπιακού! Ενώ δηλαδή ξεκίνησε στην Κ-17 του Ολυμπιακού, τον ανεβάσανε μέσα στη σεζόν στην Κ-19 του Ολυμπιακού, και τώρα τον ξανακαλέσανε να βοηθήσει την Κ-17 για να πάρει το πρωτάθλημα! Μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα είναι το φάιναλ φορ για τον τίτλο. Στον άλλο ημιτελικό παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Και με την Εθνική πάει πολύ καλά. Φεύγουν στις 3/5 ως τις 19/5 στη Βόρειο Ιρλανδία.

Εγώ χαίρομαι με τη χαρά σου, είναι μια γνήσια χαρά, πες μου ποια είναι τα ατού του.

Έχει το γκολ, είναι κίλερ λένε οι ειδικοί. Έχει καλή αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Είναι πολύ καλός με τη μπάλα, έχει και καλό κεφάλι. Φέτος έχει βάλει ως τώρα 17 γκολ, τα 11 γκολ με την Κ-17 του Ολυμπιακού και τα 6 γκολ με την Κ-19 του Ολυμπιακού, παίζοντας ένα διάστημα στη μια ομάδα και το άλλο διάστημα στην άλλη ομάδα. Λένε ότι είναι μοντέρνο δεκάρι και ότι μπορεί να γίνει τοπ.

Είναι γρήγορος;

Έχει όλο το πακέτο! Έχει το γκολ, έχει την τεχνική, έχει την ταχύτητα, έχει το ύψος, έχει και τον ψυχισμό του Θρύλου.

Ήσουν και προπονητής στο Αιγάλεω. Πες μου για τη διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με τον Θωμά.

Είναι μία πολύ καλή διοίκηση με τον κ. Παλτόγλου, τον πατέρα, και τον γιο. Είναι κύριοι. Το πήραν εύκολα το πρωτάθλημα φέτος. Όμως με την αναδιάρθρωση δεν θα ανέβει στη Β΄ Εθνική. Συμφωνώ και εγώ με αυτά που γράφεις, ότι είναι άδικο μία ομάδα που βγαίνει πρώτη στον όμιλο της Γ' Εθνικής, να παραμένει ουσιαστικά στην 3η κατηγορία- όπως και αν την βαπτίζουν. Το ήξεραν όμως από πριν. Βέβαια δεν το είχε κανείς σίγουρο ότι θα γίνει γιατί στην Ελλάδα πολλά λέγονται αλλά δεν γίνονται. Κάτι ακόμα να πω: Ξέρουμε ότι το παιδί δεν έχει παίξει ακόμα και ότι τώρα ουσιαστικά πρέπει να ρίξει την περισσότερη δουλειά. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Κι εγώ ποδοσφαιριστής ήμουν και ξέρω πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψεις για να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Μην νομίζει δηλαδή κανείς ότι έχουμε τα μυαλά πάνω από το κεφάλι μας. Χωρίς δουλειά στο ποδόσφαιρο δεν πας πουθενά.