Μακάρι ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα έναν… Γκιγιέρμε

Όχι απλά κολόνα, αλλά ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής του φετινού Ολυμπιακού είναι ο Βραζιλιάνος χαφ.

Μακάρι ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα έναν… Γκιγιέρμε

Ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι ο ποδοσφαιριστής που με μία του ενέργεια θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο μαέστρος, αυτός που θα σκοράρει και που θα πάρει το παιχνίδι στις πλάτες του. Είναι οι παίκτες που αρέσουν στον κόσμο, είναι αυτοί που θα κάνουν τη δουλειά στο γήπεδο, αλλά θα παίξουν και για την κερκίδα.

Αυτός, όμως, που είναι κεφάλαιο για τον φετινό Ολυμπιακό είναι ο Γκιγιέρμε. Αυτός ο Βραζιλιάνος που ήρθε προς τα τέλη της περσινής θερινής μεταγραφικής περιόδου και έχει γίνει ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής για την ομάδα του Πειραιά. Ο 28χρονος χαφ είναι όλα τα λεφτά για την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το ότι είναι βιονικός το έχουμε γράψει πολλάκις. Έχει κάνει 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και οι 27 είναι ολόκληρα ενενηντάλεπτα. Πρόκειται για… κολόνα για το "Α και το Ω" της φετινής ομάδας. Για τον Γκιγιέρμε το είχαμε γράψει και στη διάρκεια της σεζόν είναι ο χαφ με τα χαρακτηριστικά του "δεκαριού". Με τη Ξάνθη σκόραρε δύο φορές, έβγαλε μία μαγική ασίστ και ήταν αυτός που κράτησε όλη τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί ένα "εξάρι" με τέτοια χαρακτηριστικά, να ξέρει τέτοια μπάλα και να έχει αυτή την ποιότητα. Δικαίως η κουβέντα γίνεται για τον στόπερ που πρέπει να αποκτηθεί και για τον επιθετικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να βρει έναν ακόμα Γκιγιέρμε. Έναν παίκτη με τα πνευμόνια του και την ποιότητα του. Ο Βραζιλιάνος κάνει όλη τη δουλειά στο γήπεδο, κόβει, μαρκάρει, καλύπτει χώρους και παράλληλα μπορεί να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας.

Έχει σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και δεν έχει συμβεί τυχαία. Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς του έχει δώσει εντολή να βγαίνει πιο μπροστά. Είναι ένας νέος ρόλος που του έχει αναθέσει και προφανώς είναι κάτι που το έχει στο μυαλό του ενόψει και της νέας σεζόν. Θα επιμείνουμε, όμως, ότι μακάρι ο Ολυμπιακός να μπορούσε να βρει έναν ακόμα Γκιγιέρμε.

Και κάτι για τον Σολδάνο. Καλός δεν ήταν στο παιχνίδι με τη Ξάνθη, αλλά να μην τον καταδικάσουμε ας του δώσουμε χρόνο να κάνει την προετοιμασία και να μπει στο κλίμα της ομάδας.