Ολυμπιακός: «Εξάρι» με χαρακτηριστικά «δεκαριού»

Ο κομβικός ρόλος του Γκιγιέρμε στο παιχνίδι με τη Μίλαν και το μήνυμα ότι είναι απαραίτητος για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: «Εξάρι» με χαρακτηριστικά «δεκαριού»

Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και άπαντες ήταν έπαθαν πλάκα. Ο Γκιγιέρμε σε εκείνο το ματς ήταν αλάνθαστος και έδειξε γιατί τον ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς και γιατί έκανε τα πάντα για τον φέρει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα.

«Να τον δούμε και σε ένα δύσκολο ματς», έλεγαν πολλοί τότε μετά την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς. Ο Γκιγιέρμε έδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ένας παίκτης που αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Ο 27χρονος χαφ παίρνει την πρώτη μπάλα, έχει σωστές μεταβιβάσεις πολύ καλά τρεξίματα στο γήπεδο και καθαρό μυαλό. Έχει πλήρη εικόνα του γηπέδου και τα χαρακτηριστικά που βγάζει στο γήπεδο περισσότερο θυμίζουν «δεκάρι» παρά «εξάρι».

Ο Γκιγιέρμε έδειξε και στο «Σαν Σίρο» σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ότι θα είναι ένας κομβικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Οργανώνει σωστά όλο το παιχνίδι των Πειραιωτών από πίσω, έχει τη σωστή πρώτη πάσα, απλώνει την ομάδα στο γήπεδο και είναι ένας εγκεφαλικός παίκτης και απαραίτητος για την ομάδα. Σε αυτόν τον παίκτη και φυσικά στους Νάτχο, Τουρέ οφείλεται η κυριαρχία του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τους «ροσονέρι».