Μαρτίνς: Ο λυπημένος Ποντένσε και η συνέντευξη εφ όλης της ύλης μετά τη Λάρισα

Με ανάμικτα συναισθήματα αποχαιρετά το Καραϊσκάκη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος... βλέπει ότι η διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά, αλλά έχει ήσυχη τη συνείδησή του ότι προσπάθησε να φέρει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Μαρτίνς: Ο λυπημένος Ποντένσε και η συνέντευξη εφ όλης της ύλης μετά τη Λάρισα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αισθάνεστε πικρία και μία στενοχώρια βλέποντας τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων να οφείλεται ουσιαστικά στο 0-1 πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη παρά τα όσα έχουν γίνει σε διαιτητικό επίπεδο;

Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να κάνουμε μία τέτοια εκτίμηση. Θα έχουμε τον χρόνο για να σχολιάσουμε το πρωτάθλημα όταν τελειώσει. Η διαφορά οφείλεται πράγματι εκεί που λέτε. Είναι λογικό να οφείλεται στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, αλλά δεν πρέπει να μιλήσουμε για αυτό, γιατί έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν θέλω να αποφύγω τις ερωτήσεις σας. Οταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα απαντήσω σε ό,τι ερώτημα μου θέσετε με ψύχραιμο τρόπο, γιατί αυτό θα ωφελήσει το ποδόσφαιρο.

Είδαμε για ακόμη μία φορά το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό και πόσο μεγάλη ευθύνη είναι αυτή;

Νομίζω ότι είναι μεγάλη ευθύνη μας απέναντι στον κόσμο. Αυτό έχει δημιουργηθεί, γιατί στη μεγάλη πλειοψηφία των αγώνων μας έχουν απολαύσει ένα θέαμα, με ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των παικτών που δεσμεύτηκαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι εκτιμώ την συμπαράσταση του κόσμου μας. Αυτό είναι κάτι αμοιβαίο γιατί από την πλευρά τους στηρίζουν την ομάδα μας και εμείς δουλεύουμε για να τους κάνουμε χαρούμενους. Απολαμβάνουν αυτό που βλέπουν ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ για να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ποντένσε έδωσε το μεγάλο παράδειγμα, ήρθε εδώ να παίξει λυπημένος και άρρωστος, γιατί έχασε τον παππού του. Ηθελε να έρθει και να προσφέρει στην ομάδα και αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς νιώθουν για την ομάδα και το πόσο δεσμευμένοι είναι σε αυτήν. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να δουλεύουμε και να παλεύουμε οποιαδήποτε στιγμή απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε.

Ο Ολυμπιακός μετράει έναν εκπληκτικό β' γύρο. Μας παραπέμψατε για μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά θεωρείτε φυσιολογικό μία ομάδα με έναν τρομερό γύρο να μην έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου;

Πραγματικά αυτό που έχω να δηλώσω σήμερα είναι ότι η συνείδησή μου και των ποδοσφαιριστών και όλης της δομής του Ολυμπιακού, είναι ήσυχη. Ευτυχισμένοι δεν είμαστε, αλλά τα έχουμε κάνει όλα. Ο,τι μπορούσαμε να ελέγξουμε το κάναμε καλά έτσι ώστε να είχαμε καλύτερη βαθμολογική θέση. Φυσικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε ήσυχοι τη συνείδησή μας. Μετά την Λάρισα μπορούμε να οργανώσουμε και μία συνέντευξη Τύπου για να απαντήσουμε σε ό,τι θέλετε. Νιώθουμε τώρα ήσυχη τη συνείδησή μας, γιατί παλέψαμε και κάναμε τα πάντα σε ό,τι ελέγχαμε για να είμαστε πιο ψηλά.