Δεν είναι λίγα τα γκολ, ούτε τα λεφτά για Χασάν

Ούτε τα 10 γκολ που έχει βάλει μέσα στο 2019, αλλά ούτε και τα λεφτά που θέλει η Μπράγκα. Μια δύσκολη απόφαση για τον Αιγύπτιο στράικερ που θα προτιμούσε να κρατήσει ο Μαρτίνς.

Δεν είναι λίγα τα γκολ, ούτε τα λεφτά για Χασάν

Ο Αχμέντ Χασάν ήταν προς άμεση επιστροφή πριν από μερικούς μήνες στην Μπράγκα, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να διακόψει τον δανεισμό του από την πορτογαλική ομάδα. Ο Αιγύπτιος στράικερ είχε πετύχει μόλις τρία γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν και περισσότερο ήταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμών παρά στο γήπεδο. Το γεγονός της πολύ καλής δουλειάς που έκανε στο διάστημα της αποθεραπείας του, όπως και η επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς που δεδομένα τον εμπιστεύεται απολύτως, κράτησαν τον «Κόκα» στον Πειραιά και το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν εντυπωσιακό.

Μέσα σε 3,5 μήνες, από την έναρξη του δεύτερου γύρου και το ξεκίνημα του 2019, ο Χασάν πέτυχε 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο αριθμός μπορεί να μην είναι... πρωτοφανής, διότι στην Ευρώπη για παράδειγμα ο Μέσι έχει βάλει στο ίδιο διάστημα πάνω από 20, ο Αγουέρο 16 και ο Λεβαντόφσκι 13. Δεν είναι, όμως, ευκαταφρόνητος, εάν μετρήσουμε τα επίσης 10 γκολ που έχει πετύχει με την Γιουβέντους ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή τα 9 ο συμπατριώτης του Χασάν και πολύ πιο διάσημος, Μο Σαλάχ, με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Ο Χασάν έβαλε γκολ στο πρωτάθλημα, κάνοντας και χατ-τρικ, σκόραρε στην Ευρώπη με την Ντιναμό Κιέβου, αλλά και στο Κύπελλο με Ξάνθη και Λαμία. Η δική του αποτελεσματικότητα μπορεί να μην συνδυάστηκε με προκρίσεις του Ολυμπιακού ή με την κατάκτηση του τίτλου, αλλά αυτό δε μειώνει την προσπάθεια που έχει κάνει ο ίδιος και την σαφή βελτίωση της απόδοσής του.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Μπράγκα δήλωσε ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Χασάν, θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρη τη ρήτρα του. Κάπου στα 4 εκ. ευρώ, όπως λένε οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί. Τα χρήματα είναι πολλά, αφού θα πρέπει να υπολογιστεί και το συμβόλαιο του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο Μαρτίνς θα ήθελε να τον έχει και στο νέο ρόστερ, με την εισήγηση της παραμονής του να είναι θετική, αλλά και με επίγνωση εκ μέρους του προπονητή για το υψηλό κόστος μιας τέτοιας συνεργασίας, εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος (π.χ. με νέο δανεισμό του ή κάτι διαφορετικό).

Δύο λεπτομέρειες που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο σε μία υπόθεση που σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι την οριστική έκβασή της, είναι ότι ο Χασάν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να είναι ξανά υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς, αλλά και ότι η Μπράγκα δεν τον υπολογίζει για βασική επιλογή στην κορυφή της επίθεσής της. Οπότε, ας περιμένουμε...