Κρις Καλατζής: Αποκορύφωμα της καριέρας μου το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Τις λεπτομέρειες σχετικά με την «αρπαγή» του από τον Παναθηναϊκό αποκάλυψε σε ΜΜΕ της Αυστραλίας ο Κρίς Καλαντζής, ο ποδοσφαιριστής που είχε έρθει στην Ελλάδα το 1987 για λογαριασμό του Ολυμπιακού όμως τελικά υπέγραψε στον «αιώνιο αντίπαλο», Παναθηναϊκό.

Κρις Καλατζής: Αποκορύφωμα της καριέρας μου το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ελληνοαυστραλός που έπαιξε ποδόσφαιρο για μια δεκαετία στην Ελλάδα με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (1987-1997) μίλησε σε Μέσο της Αυστραλίας για την «αρπαγή» του από τον Παναθηναϊκό, ενώ χαρακτήρισε το γκολ που σημείωσε απέναντι στους «πράσινους» με τη φανέλα της ομάδα του Πειραιά ως το κορυφαίο της καριέρας του.

«Κατέβηκα από το αεροπλάνο και καθώς περίμενα στην ουρά κάποιος με χτύπησε στον ώμο», είπε αρχικά ο Καλαντζής.

«Ο τύπος μου είπε "Κύριε Καλατζή, μπορείτε να έρθετε μαζί μου;" και με πέρασε από όλους τους ελέγχους οδηγώντας με σε μια λιμουζίνα από μια πλαϊνή πόρτα του αεροδρομίου. Με ενημέρωσε ότι οι γονείς μου ήξεραν που πάμε και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχώ. Βρέθηκα λοιπόν σε μια μαρίνα και μπήκα σε ένα σκάφος που δεν ήταν ιδιοκτησίας του προέδρου του Ολυμπιακού που με έφερε στην Ελλάδα, αλλά του Παναθηναϊκού. Άνοιξα την πόρτα και μέσα στο σκάφος ήταν και οι γονείς μου».

Ο Καλαντζής είπε στο FNR (Μέσο που δημοσιεύθηκε η συνέντευξη) ότι εκείνη την ημέρα ο Παναθηναϊκός του προσέφερε πενταετές συμβόλαιο, όμως ο ίδιος ζήτησε λίγο χρόνο πριν απαντήσει στον κ. Βαρδινογιάννη που ήταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τότε.

Όμως ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά, αφού όταν πήγε προς το ξενοδοχείο που θα διέμενε, εκεί τον περίμεναν παράγοντες και οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ ο τόπος είχε γεμίσει με «ερυθρόλευκες» σημαίες.

«Ο Ολυμπιακός μου έκανε την ίδια προσφορά, πενταετές συμβόλαιο όμως κατέληξα να υπογράψω στον Παναθηναϊκό ο οποίος μάλιστα δεν είχε πληρώσει για το εισιτήριο μου»!

Έπειτα από 118 συμμετοχές και 11 γκολ με τον Παναθηναϊκό, τον Δεκέμβριο του 1992 ο Καλαντζής έγινε ο πρώτος παίκτης επί εποχής Βαρδινογιάννη που άφησε τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Ένα περίπου μήνα μετά, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να φιλοξενούν την ομάδα του Πειραιά και εκεί ο Καλαντζής ξεπλήρωσε το... γραμμάτιο, σημειώνοντας το κορυφαίο γκολ της καριέρας του όπως παραδέχεται ο ίδιος:

«Αυτό το γκολ ήταν το highlight της καριέρας μου. Για τον Ολυμπιακό τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από την εκδίκηση με αφορμή την «αρπαγή» μου. Ειδικά οι οπαδοί το είχαν πάρει προσωπικά, αφού ήξεραν ότι ο Παναθηναϊκό με προσέγγισε με "βρώμικο τρόπο" για να με κάνει δικό του».

Για την ιστορία, το γκολ στο οποίο αναφέρεται ο Καλαντζής είχε σημειωθεί στο 44ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα που είχε διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου του 1994 και είχε τελειώσει με νικήτρια την ομάδα του Πειραιά (2-1).

Δείτε το γκολ του Καλαντζή στο 1.38'' του βίντεο: