Μαρτίνς για φέτος, όχι για του χρόνου

Τι είναι αυτό που «καίει» τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού και γιατί...

Μαρτίνς για φέτος, όχι για του χρόνου

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα είναι και του χρόνου στον Ολυμπιακό, αλλά για φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε μια περίπτωση που η πειραϊκή ομάδα σε αυτές τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (με τα τρία ματς να είναι εκτός και σε σκληρές έδρες) εμφανίσει τα συμπτώματα που είχε στο φινάλε της περασμένης σεζόν, όταν είχε ηττηθεί με κάτω τα χέρια στη Ριζούπολη και στα Γιάννενα.

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι ολοφάνερο πως οι εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος δεν έχουν χαρακτήρα προετοιμασίας ή δοκιμών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και το πλάνο δράσης για την επιστροφή στην κορυφή και στους τίτλους.

Για τον Μαρτίνς αυτά τα τέσσερα παιχνίδια μέχρι τις διακοπές της ομάδας είναι απλά τέσσερα ματς που πρέπει πάση θυσία να κερδηθούν. Ει δυνατόν με καλή απόδοση, όπως έχει ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα (με κάποιες εξαιρέσεις, όπως στην Τούμπα, στα πρώτα ημίχρονα με ΑΕΚ και Ατρόμητο, αλλά και το οδυνηρό αποτέλεσμα με την Λαμία στο Κύπελλο).

Ο Πορτογάλος ξέρει καλά ότι δεν είναι δύσκολο οι παίκτες του να χαλαρώσουν αυτόν τον τελευταίο μήνα και να έχουν το μυαλό στην ξεκούραση και στις παραλίες του... Μαΐου, μόνο που κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Όχι για λόγους ουσίας, καθώς δεν διεκδικείται κάτι, αλλά για τις εντυπώσεις. Και οι τελευταίες εντυπώσεις παίζουν πάντοτε ρόλο για οποιαδήποτε απόφαση. Ειδικά στον Ολυμπιακό.

Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά «δοκιμαστικά» ή διάφορα τεστ και ριζικές αλλαγές από τον Μαρτίνς στην τελευταία τετράδα αγώνων. Σίγουρα θα δώσει ανάσες σε κάποιους που παίζουν συνέχεια (π.χ. Γκιγιέρμε), σίγουρα θα βάλει και παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο (ο Ανδρούτσος θα είναι δεξί μπακ λογικά στην Λαμία λόγω της τιμωρίας του Ομάρ, ίσως παίξει και ο Σολδάνο κάποια στιγμή έστω και ως αλλαγή), αλλά να προχωρήσει σε μαζικές διαφοροποιήσεις και σε ενδεκάδες-πειράματα για του χρόνου, αποκλείεται.

Το φέτος απασχολεί ακόμα τον Μαρτίνς. Περισσότερο προς το παρόν από το «του χρόνου». Κι έχει δίκιο. Ο προγραμματισμός, φυσικά, μπορεί να «τρέχει» παράλληλα. Όπως και η προετοιμασία για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις. Αυτό είναι άλλο, οι προτεραιότητες του προπονητή, όμως, (πρέπει να) είναι διαφορετικές επί του παρόντος.