Λείπει ένας Μπογιατά στον Ολυμπιακό

Ο Βέλγος στόπερ είναι ο παίκτης – ηγέτης που θα μπορούσε να θωρακίσει την ερυθρόλευκη άμυνα. Αφού κυκλοφορεί ελεύθερος όμως, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση.

Λείπει ένας Μπογιατά στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει έναν «βράχο» στην άμυνα ενόψει της νέας σεζόν. Μια θέση η οποία εξελίσσεται σε πονεμένη ιστορία για τον Ολυμπιακό. Πέρσι ξεκίνησε η χρονιά και όλοι λέγαμε ότι επιτέλους ο Γιάγκος Βούκοβιτς θύμισε κάτι από τον… Υπουργό Άμυνας που μας έλεγαν οι Τούρκοι όταν έπαιζε στην Κόνιασπορ, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορούσες να του είχες τυφλή εμπιστοσύνη.

Το ίδιο και με τον Σισέ. Προικισμένος, χαρισματικός, ταχύτατος, αλτικός, δυναμικός, αλλά και ολίγον… τρελός (με την καλή έννοια). Όταν έχανε τη συγκέντρωσή του ή θόλωνε το μυαλό του, μπορούσε να εξελιχθεί σε πηγή κινδύνου για τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, το πακέτο του είναι πολύ ελκυστικό για να απασχολήσει και να φέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ερυθρόλευκα ταμεία το καλοκαίρι.

Ο δε Γιασίν Μεριά αν τα μυαλά είναι στο κεφάλι του, ενδέχεται να είναι και η πιο αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν. Αν είναι σε καλή μέρα, μοιάζει απροσπέλαστος. Αν είναι σε κακή μέρα, τότε σου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Το πρόσημο βεβαίως είναι θετικό… Για τον Μιράντα δεν έχει νόημα να κάνουμε κάποια αναφορά.

Τι είναι αυτό λοιπόν που λείπει στον Ολυμπιακό; Ένας τύπου Μολέδο! Ένας στόπερ που θα προκαλεί τρόμο στους αντίπαλους επιθετικούς και που θα έχει πρωτίστως διάρκεια και όχι σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του όπως συνέβη φέτος σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον Βούκοβιτς.

Μια δύσκολη περίπτωση

Έχει προταθεί από τον μάνατζερ του Κάιπερς, ο Ντέντρικ Μπογιατά που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Σέλτικ. Είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση. Πρόκειται για 28 ετών διεθνή Βέλγο που έπαιξε πέρσι στο Μουντιάλ, με εμπειρία σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρωταθλητισμό να ρέει στο αίμα του (έχει πάρει ήδη τρία πρωταθλήματα με την Σέλτικ και φέτος πάει για το τέταρτο) και κυρίως με την προσωπικότητα που πρέπει να έχει ένας κεντρικός αμυντικός.

Να είναι ένας… επιθετικός αμυντικός, να μην περιμένει τον αντίπαλό του να έχει την πρώτη επαφή με την μπάλα, να του ρίξει και καμιά κλοτσιά παραπάνω που λέει ο λόγος για να καταλάβει ότι το βράδυ του θα είναι δύσκολο. Ο Μπογιατά που φημίζεται και για το πολύ καλό του παιχνίδι και έχει βάλει πολλές φορές γκολ από στατικές φάσεις με κεφαλιά, είναι μία περίπτωση που υπό νορμάλ συνθήκες δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι για τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης.

Η απόδειξη

Το γεγονός ότι ο Μπρένταν Ρότζερς έφυγε από την Σέλτικ και αναλαμβάνοντας την Λέστερ, εισηγήθηκε την απόκτηση του Μπογιατά, αποδεικνύει πολλά για την ποδοσφαιρική του αξία. Όπως είναι πολύ κακό για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς τέτοιοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να κυκλοφορούν για πολύ καιρό χωρίς ομάδα…

Η ουσία είναι ότι στον Ολυμπιακό λείπει ο Μπογιατά ή ένας σαν τον Μπογιατά. Ένας στόπερ που θα «δαγκώνει» και δεν θα αναλώνεται ούτε σε άσκοπους τσακωμούς με τους αντιπάλους του, ούτε θα πανικοβάλλεται με την πρώτη στραβή, αλλά θα είναι 100% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Και σύμφωνα με τα όσα λένε οι Σκωτσέζοι, ο 28χρονος Βέλγος στόπερ ήταν πολυτέλεια ακόμα και για την Σέλτικ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα πολύ υψηλά εμπόδια που θα κληθεί να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που αποφασίσει να κάνει «focus» στο φιλαράκι του Κέβιν Μιραλάς