Φορτούνης: Καθοριστικός και στα μέτριά του

Κουρασμένος, χτυπημένος, σε όχι τόσο καλή βραδιά, αλλά ο Φορτούνης είναι πάντα εκεί...

Φορτούνης: Καθοριστικός και στα μέτριά του

Δεν ήταν η καλύτερη βραδιά του Κώστα Φορτούνη εναντίον του Ατρόμητου. Και δεν σκόραρε για ένα ακόμη ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας χάσει την επαφή με την αντίπαλη εστία από εκείνο το «καταραμένο» πέναλτι στο ματς με την Λαμία. Ασχέτως εάν στην Εθνική κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Όμως ακόμη και σε παιχνίδια που δεν είναι στο φόρτε του, ο διεθνής άσος μπορεί να κάνει τη διαφορά, να γίνεται καθοριστικός και να προκαλεί θαυμασμό με ενέργειές του. Αυτό το έκανε και με τον Ατρόμητο, ασχέτως εάν κάποιοι τον είδαν μέτριο, κουρασμένο ή επηρεασμένο από αρκετές κλοτσιές που δέχτηκε, καθώς τον είδαμε και να χωλαίνει σε ορισμένες στιγμές του αγώνα.

Ο Φορτούνης έκανε την πολύ ωραία σέντρα για την κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο γκολ της ισοφάρισης. Ενώ από τις πολλές καλές πάσες που πέρασε στη διάρκεια του δεύτερου μέρους, η καταπληκτική ήταν εκείνη στον Χασάν, στην ευκαιρία που έχασε ο Αιγύπτιος με την απόκρουση του Μέγιερι. Ενώ έκανε κάποιες κινήσεις με ταχύτητα στην απαλλαγή από τον αντίπαλο, στην ντρίμπλα και στην εφόρμηση προς την περιοχή, ασχέτως εάν σε 1-2 περιπτώσεις ο Φινλανδός διαιτητής δεν του έδωσε τα φάουλ που εδικαιούτο από τα μαρκαρίσματα των αντίπαλων. Ένα εξ΄αυτών λίγο πριν φτάσει μπροστά από τον Μέγιερι.

Σίγουρα στο πρώτο μέρος ήταν καλά κλεισμένος, αλλά εκεί ήταν που αναγκαζόταν να γυρίζει αρκετά πίσω για να μπορέσει να δημιουργήσει καθώς ο Γκιγιέρμε και ο Μπουχαλάκης επίσης δεν ήταν τόσο καλοί όσο στην επανάληψη ώστε να τον υποστηρίξουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Σίγουρα επίσης θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερο τελείωμα όταν βρέθηκε στη μικρή περιοχή και αντί να κάνει αμέσως την κεφαλιά, επιχείρησε να στοπάρει και τελικά δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά καθώς ο Μέγιερι τον έκλεισε.

Πιο πολύ...σίγουρα, θα μπορούσε να είχε καλύτερες εκτελέσεις και επιλογές στα «στημένα». Θα μπορούσε ας πούμε να είχε αποφύγει στο πρώτο μέρος εκείνη την απόπειρα να σκοράρει απευθείας από κόρνερ. Ή στο δεύτερο μέρος, το φάουλ από εξαιρετική θέση που ανέλαβε να αξιοποιήσει έπρεπε να είχε καλύτερη τύχη από το να φύγει η μπάλα τόσο ψηλά από την εστία.

Αλλά τη συμμετοχή που έχει ο Φορτούνης στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, την παρουσία του σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις και την απειλή που ασκεί σε όλη την αντίπαλη ομάδα, δύσκολα μπορεί να την έχει άλλος παίκτης. Ακόμη και στις μέτριες βραδιές του...