Ολυμπιακός: Άλλος Μεριά όποτε επιστρέφει από την Τυνησία

Όποτε επιστρέφει από ματς της εθνικής του ομάδας, ο 26χρονος αμυντικός χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω για να προσαρμοστεί ξανά στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού…

Ολυμπιακός: Άλλος Μεριά όποτε επιστρέφει από την  Τυνησία

Ο Γιασίν Μεριά δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του κόντρα στον Ατρόμητο. Ίσα-ίσα που αντιμετώπισε σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, σοβαρά προβλήματα με αντίπαλο τον Κουλούρη.

Ενδέχεται να υπάρχει εξήγηση για όλο αυτό που συμβαίνει με τον Τυνήσιο και με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Όποτε πηγαίνει στην πατρίδα του για να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας, καταπονείται εκεί ο οργανισμός του για τα καλά στα… χωράφια που πάει να παίξει ποδόσφαιρο και επιστρέφει στον Ολυμπιακό χωρίς να θυμίζει τον Μεριά προτού φύγει για την Τυνησία.

Σαν να τον επηρεάζουν δηλαδή έως έναν βαθμό τα παιχνίδια με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα ή τα πολύωρα ταξίδια που κάνει απ’ άκρη σ’ άκρη της Αφρικής για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και από εκεί στην Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίστηκε νωχελικός. Το ίδιο είχε συμβεί και στις 21 Οκτωβρίου. Είχε επιστρέψει από την Εθνική του και ο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε στο ματς του «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ. Η εικόνα του ήταν κακή, με αποτέλεσμα να χάσει και τη θέση του στο ροτέισον που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός στο κέντρο της άμυνας, έχοντας κατρακυλήσει στην… 4η θέση της ιεραρχίας πίσω από Σισέ, Βούκοβιτς και Μιράντα.

Στη συνέχεια έπαθε και έναν τραυματισμό και έμεινε ακόμα πιο πίσω. Τον Γενάρη συζητιόταν έντονα ότι μπορεί να έφευγε δανεικός, ο Μαρτίνς όμως ήταν αυτός που τον κράτησε και από τα τέλη Ιανουαρίου στο ματς της Τρίπολης, άρχισε και πάλι να του δίνει χρόνο συμμετοχής.

Κέρδισε λοιπόν με το σπαθί του τη θέση του στο αρχικό σχήμα, αγωνίστηκε και στα δύο ματς με την Ντιναμό Κιέβου, ξαναέφυγε πριν από μερικές μέρες στην Τυνησία για την Εθνική του και γυρνώντας στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ένας Μεριά απέναντι στον Ατρόμητο που δεν ήταν τόσο σίγουρος στις τοποθετήσεις του.

Ενόψει της νέας σεζόν πάντως δεν τίθεται θέμα. Υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση του Μαρτίνς προς το πρόσωπό του και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όλη αυτή η κουβέντα που έχει ανοίξει εδώ και καιρό για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, δεν έχει να κάνει με τον Μεριά. Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι περισσότερο το ψάξιμο πέφτει πάνω στον παρτενέρ του Μεριά και σε έναν παίκτη που θα αποτελέσει εναλλακτική λύση και όχι στον… αντι-Μεριά. Ο Τυνήσιος είναι ο πιο σίγουρος αυτή τη στιγμή απ’ όλους τους στόπερ, για να έχει θέση στο ρόστερ του νέου Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν.