Χιμένεθ: «Δείξαμε σοβαρότητα στην άμυνα»

Όλα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι Μανόλο Χιμένεθ και Τραϊανός Δέλλας μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ. Ποια τα προβλήματα με Κλωναρίδη, Μπακασέτα.

Χιμένεθ: «Δείξαμε σοβαρότητα στην άμυνα»

Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ, που είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Η αλήθεια είναι ότι βελτιώνουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Απέναντι σε μια καλή ομάδα, δείξαμε σοβαρότητα στην άμυνα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Αν κερδίζεις 4-0 μπορεί να φαίνεται πως όλα ήταν εύκολα, αλλά η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ για να μην επιτρέψει στον Παναιτωλικό να απειλήσει. Κάναμε μια καλή άμυνα που ξεκινούσε από ψηλά, μια άμυνα σε σύνολο. Να συγχαρώ τον Δέλλα επειδή ο Παναιτωλικός προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο».

Ρωτήθηκε για την κατάσταση των Τάσου Μπακασέτα και Βίκτωρα Κλωναρίδη που αποχώρησαν τραυματίας (διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής ο πρώτος, ενοχλήσεις γαστροκνημίου ο δεύτερος) και είπε:

«Ο Μπακασέτας τραυματίστηκε σε μια υπερέκταση του ποδιού του. Ο Κλωναρίδης είχε κράμπες απλά επειδή έτρεξε πάρα πολύ. Οσα χιλιόμετρα έκανε, τα έκανε σε σπριντ. Αλλά αν θέλουμε να τον κάνουμε πολυεργαλείο, σήμερα έκανε μεγάλο παιχνίδι».

«Κέρδος οι εμπειρίες»

Βρήκε και κέρδη ο Τραϊανός Δέλλας από τη βαριά ήττα της ομάδας του στο ΟΑΚΑ:

«Ήταν ένα βαρύ σκορ για εμάς. Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο πολύ ισορροπημένο χωρίς να δημιουργηθούν φάσεις, έως το γκολ που δεχτήκαμε. Είπαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο γκολ ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ήρθε λοιπόν η βαριά ήττα με πολλά λάθη από εμάς, δικαιολογημένα επειδή έχουμε νεαρούς παίκτες, αλλά δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Με προβληματίζει το βαρύ σκορ, αλλά από την άλλη, από αυτά τα παιχνίδια, οι νεαροί παίκτες μας παίρνουν εμπειρίες. Αυτά είναι κέρδη. Η δυσκολία μου είναι να βρω λύσεις μεσοεπιθετικά. Είναι περιορισμένες οι λύσεις μου.

Θέλουμε πάντως να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Επιθετικά ήμασταν σχεδόν ανύπαρκτοι σήμερα. Αμυντικά όμως ήμασταν καλά στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το γκολ. Εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες. Αυτά τα παιχνίδια, με ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που ακολουθεί, δεν είναι στα δικά μας κυβικά. Αλλά υπάρχουν και κέρδη, όπως οι εμπειρίες που παίρνουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές».