Κάτω τα χέρια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Η νέα ανακοίνωση υποκρισίας του Υπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και τα 4500 εισιτήρια στους οπαδούς του «Δικεφάλου»

Κάτω τα χέρια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

«Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.” αναφέρει η νέα ανακοίνωση υποκρισίας του Υπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και όλοι αναρωτιόμαστε αν μας θεωρεί για άλλη μια φορά ηλίθιους.

Ο Βασιλειάδης λοιπόν απαγόρευσε την Παρασκευή την μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, όταν εδώ και πολλές μέρες η θρακιώτικη ΠΑΕ, που λειτουργεί πλέον ως «παράρτημα» έχει δώσει 4500 εισιτήρια στους οπαδούς του «Δικεφάλου». Μιλάμε για σχέση που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση των οργανωμένων της Ξάνθης , με αποτέλεσμα να προαναγγείλουν αποχή από το ματς της Κυριακής. Η αγανάκτηση τους είναι τόσο μεγάλη, σε σημείο να ανακοινώσουν αποχή ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Να μην αρχίσουμε πάλι τη γκρίνια και τα γνωστά «αν είχε γίνει κάτι ανάλογο με οπαδούς του Ολυμπιακού σε επαρχιακό γήπεδο, θα ξεσηκωνόταν άπαντες», αλλά να σταθούμε στα δυο μέτρα και δυο σταθμά του Υπουργού Αθλητισμού, που δεν έχει απαγορεύσει ουσιαστικά ποτέ την μετακίνηση των χαϊδεμένων οπαδών του στα γήπεδα της επικράτειας, πλην του ΟΑΚΑ και του Καραϊσκάκης, όπου δεν τόλμησε καν να βγάλει ανακοίνωση για ευνόητους λόγους.

Να μην αναφερθούμε στα περσινά αίσχη στα Γιάννινα, όπου έσπασαν την πόλη και δεν τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ούτε με πρόστιμο, αλλά να μείνουμε σε αυτά που συνέβησαν στο Αγρίνιο. Κι εκεί υπήρξε απαγόρευση, αλλά μετά το ξύλο που έπεσε στην κεντρική πλατεία η αστυνομία αντί να συνοδεύσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ συντεταγμένα στην έξοδο της πόλης, τους πήγε με περισσή φροντίδα στο γήπεδο της πόλης. Ποια απαγόρευση και … ασπρόμαυρα άλογα;

Μιλάμε για τους ίδιους οπαδούς που επιδόθηκαν σε ανηλεή πόλεμο στον περσινό τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, που πυροβολούσαν με πιστόλια φωτοβολίδας , έκοβαν τα διαχωριστικά με πένσες για να κάνουν ντου στην απέναντι πλευρά και ο παρατηρητής αποδείχθηκε αόμματος.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο ΠΑΟΚ έχει ασυλία, τόσο από το Υπουργείο Αθλητισμού, όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, ενώ οι οπαδοί των άλλων κλαμπ είναι τα μαύρα πρόβατα. Γι αυτό εξάλλου και απαγορεύτηκε πρόσφατα η μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη, αλλά και της Νίκης Βόλου, του Ηρακλή και του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Κάτω τα χέρια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ» είναι το σύνθημα, αν και πέρυσι τα ίδια παιδιά αντιτάχθηκαν στην φαεινή ιδέα του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου να μετακομίσει η Εθνική από το Καραϊσκάκης στην Τούμπα. Ήταν θυμωμένα γιατί η ομάδα τους μηδενίσθηκε στο ματς με την ΑΕΚ και τα είχαν με το αθηναϊκό κατεστημένο, αυτό που τους έχει μη στάξει και μη βρέξει.

Στο δια ταύτα. Δεν μπορείτε κύριε Βασιλειάδη να είστε θεματοφύλακας μαζί με την κυρία Γεροβασίλη του επαγγελματικού πρωταθλήματος και να κλείνετε πονηρά το μάτι σε μια ΠΑΕ και να έχετε για τιμωρία με το ένα πόδι τις υπόλοιπες. Και ποια η διαφορά της μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών με την οργανωμένη, όταν μιλάμε για 4.500 άτομα που θα πάνε στο γήπεδο με κασκολ και σημαίες ή στη χειρότερη με ασπρόμαυρα ρούχα για να μη θεωρηθεί ότι είναι οργανωμένοι και με …ταυτότητα;