Σάββας Θεοδωρίδης: «Δεν βρίσκουμε τώρα άλλον Φορτούνη»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης μιλάει στον Θέμη Σινάνογλου για το πολυτιμότερο -σύμφωνα με τον ίδιο- περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού: Τον Κώστα Φορτούνη. «Επειδή ξέρω πόσο τον αγαπάει ο πρόεδρος και επειδή έχω μιλήσει με τον Κώστα, πιστεύω ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του»!

Σάββας Θεοδωρίδης: «Δεν βρίσκουμε τώρα άλλον Φορτούνη»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Σάββας Θεοδωρίδης τους τελευταίους μήνες με έχει πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο. Του συνιστούσα ψυχραιμία για ορισμένα θέματα. Με σεβασμό στην προσφορά του επί δεκαετίες στον Ολυμπιακό και στο ότι ήταν φίλος με τον Θόδωρο Νικολαΐδη. Πικραινόταν βέβαια ορισμένες φορές, αλλά καταλάβαινε ότι το έκανα για καλό δικό του και για το καλό του Ολυμπιακού. Κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός. Τώρα, όμως, που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε για τι θέμα θέλει να μιλήσει, πώς να διαφωνήσεις με αυτά που λέει. Και έχει πράγματι κοντινή σχέση με τον Κώστα Φορτούνη.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 30/3/2019

Πείτε μου αυτά που θέλετε.

Το ηθικό του κόσμου του Ολυμπιακού πρέπει να το κρατάμε ψηλά, και εγώ ως οπαδός ξέρω πώς νιώθει ο κόσμος διαβάζοντας όλα αυτά καθημερινά για τον Φορτούνη. Δεν είναι όμως μόνο θέμα ηθικού, είναι και θέμα ουσίας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει στους τίτλους και δεν μπορώ να διανοηθώ τον Ολυμπιακό χωρίς τον Φορτούνη! Όσες μεταγραφές και αν κάνουμε, Κώστα Φορτούνη τώρα άλλο δεν βρίσκεις! Μικρός είναι ακόμα. Δεν ήρθε η ώρα για να φύγει.

Ναι, αλλά άμα θέλει ο ίδιος να φύγει;

Δεν θέλει να φύγει! Έχω μιλήσει μαζί του, εκείνο που θέλει είναι να ανανεώσει με τον Ολυμπιακό. Βλέπω και ζω τον Ολυμπιακό από το καρβουνίδι στο πολύ παλιό Καραϊσκάκη. Θεωρώ τον Φορτούνη ως τον καλύτερο μεσοεπιθετικό που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό τις τελευταίες δεκαετίες. Εγώ το όνομα του Θανάση Μπέμπη το έχω ιερό. Τον έχω ως τον μεγαλύτερο παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού σε αυτή τη θέση, και γενικότερα ως τον καλύτερο χαφ όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ο Σιδέρης μου έλεγε «κρίμα που δεν πρόλαβα τον Μπέμπη νεότερο». Όλοι μας τότε θέλαμε να κρεμάσουμε τα παπούτσια μας στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει και σημαίες. Ο Φορτούνης είναι η σημαία του Ολυμπιακού. Και για να είσαι σημαία χρειάζεσαι δύο πράγματα που τα έχει ο Κώστας.

Ποια είναι αυτά;

Πρώτον, να είσαι παικταράς. Δεύτερον, να έχεις καλό χαρακτήρα. Ο Φορτούνης είναι και παικταράς, είναι και αδαμάντινος χαρακτήρας. Για αυτό τον αγαπάνε όλοι στα αποδυτήρια. Είναι παιδί χαμηλών τόνων, βαμμένος Ολυμπιακός, από Ολυμπιακή οικογένεια, γνωρίζω τους γονείς του και τους συγχαίρω για το παιδί που μεγάλωσαν. Το ξέρω το παιδί αυτό από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό. Ξέρω πόσο αγαπάει την ομάδα. Γι' αυτό πάει και στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Είναι ευγενέστατο παιδί και μέσα στο γήπεδο είναι αέρας! Τους περνάει σαν σταματημένους και μου θυμίζει όταν έπαιζα τερματοφύλακας και πέταγα τη μπάλα με το χέρι στον Μπέμπη που τους πέρναγε σαν αέρας. Χρειαζόμαστε μια σημαία στην προσπάθειά μας να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός πρωταθλητής. Τώρα που είπα για τον Μπέμπη, να σου πω ότι πηγαίναμε στο παλιό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε, τους νικάγαμε, μας πετροβολούσαν το λεωφορείο, και έβγαινε στο παράθυρο ο Μπέμπης και έδειχνε το σήμα στη φανέλα φωνάζοντας «πώς να μας νικήσετε ρε, εμείς πιστεύουμε σε αυτό»!

Ξεσηκωτικός είστε.

Η σημαία του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και το καλύτερο παιδί στην ομάδα είναι ο Φορτούνης. Πολύ θα εύχονται οι αντίπαλοί μας να τον δουν να φεύγει από τον Ολυμπιακό. Είναι ο ηγέτης και της Εθνικής μας. Και μπράβο στον Άγγελο Αναστασιάδη, το γνωρίζω προσωπικά, που τον έπιασε και του είπε «Κώστα από εσένα αρχίζει και σε σένα τελειώνει η Εθνική ομάδα». Ο Αναστασιάδης άρχισε με δύο εξαιρετικά αποτελέσματα στην Εθνική. Τον εκτιμώ ως προπονητή. Όταν χάναμε 2-0 από τη Βοσνία όλοι έλεγαν ότι πάμε για να φάμε τεσσάρα. Αλλά εκείνος με τις αλλαγές του το γύρισε το ματς. Βλέποντας τον Φορτούνη στον Ολυμπιακό και στην Εθνική, έχουμε να λέμε οι Ολυμπιακοί ότι διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα δεκάρια στην Ευρώπη. Και κάτι για τον Μαρτίνς θέλω να σου πω.

Πείτε μου.

Μεγάλο μερίδιο στην άνοδο του Φορτούνη φέτος έχει ο Μαρτίνς. Τον είχε πιάσει και του είχε μιλήσει πριν καν αρχίσει τις προπονήσεις στην προετοιμασία. Του είχε πει τι πρέπει να κάνει. Για να λέμε την αλήθεια, ο Κώστας πρώτη φορά γυμνάστηκε τόσο εντατικά το καλοκαίρι. Τα έδωσε όλα και βελτίωσε τη φυσική του κατάσταση. Σαν αέρας τρέχει. Και μιλώντας για την Εθνική, να σου πω και κάτι άλλο. Η Εθνική ομάδα στηρίζεται σε παίκτες του Ολυμπιακού! Ειδικά στον άξονα γίνεται χαμός. Παιδιά που αναδείχτηκαν στον Ολυμπιακό και που αγαπάνε τον Ολυμπιακό και θέλουν να γυρίσουν στον Ολυμπιακό! Ο Σιόβας στην άμυνα και ο Μανωλάς. Ο Σάμαρης στο κέντρο και ο Φορτούνης. Ο Μήτρογλου στην επίθεση. Λείπανε ο Μανωλάς και ο Μήτρογλου αλλά είναι βασικοί στην Εθνική. Ο Σιόβας για εμένα ήταν από τους καλύτερους της Εθνικής σε αυτά τα δύο πρώτα ματς. Ξέρει μεγάλη μπάλα για στόπερ, άλλωστε ξεκίνησε από δεκάρι στην Εθνική Νέων. Πολύ Ολυμπιακός και αδαμάντινος χαρακτήρας. Και μην ξεχνάμε τον Κούτρη ο οποίος στα αριστερά ήταν ο καλύτερος παίκτης για εμένα της Εθνικής στο β' ημίχρονο στη Βοσνία. Επίσης, κράτα ένα όνομα που θα παίζει Εθνική ομάδα στο μέλλον: Μασούρας.

Πείτε μου για τον Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός του χρόνου θα έχει ένα πολύ δυνατό τρίγωνο, τον Φορτούνη και μπροστά του δεξιά και αριστερά τον Μασούρα και τον Ποντένσε. Με σέντερ φορ γκολτζή, μπορούμε να φορτώνουμε με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Ο Μασούρας είναι νέο παιδί, τα πήγε εξαιρετικά για το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό, μην ξεχνάμε ότι ούτε προετοιμασία δεν έκανε μαζί μας, ήρθε από τον Πανιώνιο τον Γενάρη και χωρίς χρόνο προσαρμογής αμέσως έδειξε προσόντα. Τρέχει παντού και είναι μέσα στο γκολ, είναι γκολτζής. Κάνοντας προετοιμασία το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό, υπολογίζω πολύ σε αυτό το ελληνόπουλο. Ο Φορτούνης όμως πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό, είναι το Α και το Ω. Δεν είναι μόνο τα γκολ που βάζει, είναι και οι ασίστ που δίνει. Δεν το εκβιάζει το γκολ. Για αυτό τον αγαπάνε οι συμπαίκτες του. Είναι παίκτης ομάδας.

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

Ξέρω ότι ο πρόεδρος τον αγαπάει πολύ τον Κώστα και ότι ο Κώστας εκτιμάει πολύ τη συμβολή του Ολυμπιακού στην καριέρα του. Πιστεύω ότι θα ανανεώσει πρόωρα στον Ολυμπιακό. Και θα μας βοηθήσει να επισστρέψουμε στους τίτλους.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε;

Θέλω να μιλήσω για ένα διχασμό στις τάξεις των οπαδών.

Καλύτερα μην πείτε ονόματα.

Ένα μόνο θα πω: Επειδή είμαι κοντά στα 70 χρόνια μέσα στον Ολυμπιακό και τον υπηρέτησα από όλα τα πόστα, ο μεγαλύτερος αντίπαλος πάντα του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του και θα πρέπει να είναι όλοι οι Ολυμπιακοί ενωμένοι γύρω από τον Ολυμπιακό. Να μην διχάζεται ο κόσμος. Η δύναμη του Ολυμπιακού ιστορικά είναι η ένωση του κόσμου του.