Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Ο «Ζιοβάνι» και ο Μάνος

Με γκολ αλά Ζιοβάνι του Αλέξανδρου Νικολιά και του Δημήτρη Μάνου ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε με 2-0 από τη Λιβαδειά. 

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Ο «Ζιοβάνι» και ο Μάνος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν και έπαιζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες (αποβολή Κάργα με 2η κίτρινη στο 50’), κατάφερε να πάρει τεράστια εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού (2-0) και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του.

Ο Νικολιάς με μια βραζιλιάνικη λόμπα στο 77’ κρέμασε τον Μπάγιτς (είχε προηγηθεί τραγικό λάθος του Αντιλέχου) και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το καταπληκτικό γκολ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενούμενων θύμισε τη γκολάρα του Ζιοβάνι στο 3-0 με αντίπαλο τη Γαλατασαράι στη Ριζούπολη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάνος στις καθυστερήσεις, αφού ο επιθετικός του ΠΑΣ (δανεικός από τον Ολυμπιακό) με ψαλιδάκι μετά τη σέντρα του Αποστολόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Ο Λεβαδειακός που έπαιζε την ύπαρξή του, έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για τη φάση του 44’ όταν ακυρώθηκε από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο λανθασμένα το γκολ του Μαρκόφσκι. Βέβαια οι Βοιωτοί στην επανάληψη αν και έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, έκαναν φάσεις αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Μάλιστα οι Γιαννιώτες στο 0-0 είχαν κι ένα δοκάρι με τον Σεργκελασβίλι στο 61ο λεπτό.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Λειβαδιάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-2
Σκόρερ: 77΄Νικολιάς, 95΄ Μάνος
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κάρτες: Κόκκινη: Κάργας (2η κίτρινη), Κίτρινη: Μπουκουβάλας

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος (76’ Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82’ Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61’ Μέλεγκ), Νανγκίς, Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ Ν, Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ Αλ, Μπουκουβάλας, Κάστρο, Πάντελιτς, Νικολιάς (90’ Γιάκος), Σεργκελασβίλι, Παμλίδης, (80’ Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης (87’ Μάνος)