Ο Αστέρας ανατέλει στην Ευρώπη (highlights)

Με δυο γκολ του Τόνσο ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον Πλατανιά 4-0 και έκανε ένα ακόμη βήμα για την έξοδό του στην Ευρώπη.

Ο Αστέρας ανατέλει στην Ευρώπη (highlights)

Δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων το παιχνίδι δεν αντέχει στην κριτική. Κρίθηκε από δυο γρήγορα- σε κάθε ημίχρονο- γκολ. Στο 12΄ ο Μανιάς ενεργώντας με πλάτη στο τέρμα σούταρε με περισσή δεξιοτεχνία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ακινητοποιημένου Κλιάϊτς.

Ο Αστέρας έχασε στη συνέχεια κι άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει δεύτερο γκολ και το πέτυχε τελικά στο 55΄ με κεφαλιά του Τόνσο ύστερα από συστημένη σέντρα του Κώτσιρα. Ο Τόνσο ντουμπλάρησε τις επιτυχίες του στο 82΄ με πλασέ. Το ωραιότερο πάντως γκολ σημείωσε ο νεαρός Δουβίκας στο 77΄ με ανάποδο ψαλίδι.

Ο αγώνας έγινε μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε τελεστεί η κηδεία του πατέρα του Σάββα Παντελίδη. Οι φίλαθλοι του Αστέρα συμπαραστάθηκαν στο πένθος του προπονητή, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του...

Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Τρίπολης έπιασε την Ξάνθη στην 5η θέση και βλέπει καθαρά... Ευρώπη...

Με μια ματιά….

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… δεν... γινόταν διαφορετικά. Χρειαζόταν τους τρεις βαθμούς για να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη και είχε αντίπαλο την χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Το γρήγορο γκολ τον βοήθησε να βάλει το νερό στο αυλάκι.

Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… δεν είχε τα φόντα να κοντράρει τον αντίπαλό του, που και καλύτερη ομάδα είναι και στην έδρα της έπαιζε και κίνητρο μεγαλύτερο για τη νίκη είχε. Προσπάθησε να σταθεί αξιοπρεπώς στο τερέν αλλά...

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Στυλιαράς διεύθυνε ξεκούραστα ένα ματς που ήταν καθαρό από φάσεις και μαρκαρίσματα.


Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Αστέρας Τρίπολης- Πλατανιάς
ΓΚΟΛ: 12' Μανιάς 55΄, 82΄ Τόνσο, 77΄ Δουβίκας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΑΡΤΕΣ: Δουβίκας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης (81' Τσιφτσής), Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (72' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Μαντιντά (62' Ισνάλδο).

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά (66' Στόιτσεφ), Μαλσά, Σκαρντοβέλι, Ουές, Ουντότζι (89' Σινκ), Παπανικολάου, Ενσικουλού.

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ